У Луцьку вшанували пам'ять жертв Голодомору

1
2
У Луцьку вшанували пам'ять жертв Голодомору
У суботу, 25 листопада, у Луцьку вшанували пам'ять жертв Голодомору.

Так, більше півтисячі лучан зібралися на Театральному майдані міста, звідки колоною представники духовенства на чолі з митрополитом Луцьким та Волинським Михаїлом попрямувати вулицею Лесі Українки. Слідом вишикувались ліцеїсти та військові офіцери, а за ними – керівники міста та області, представники органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, військових частин, правоохоронних органів, учнівська та студентська молодь.

Окрім українських прапорів із жалобними чорними стрічками, лучани принесли лампадки, колоски пшениці та грона калини.

Зупинилися хода біля Хрестовоздвиженської церкви УПЦ КП, де
митрополит Луцький і Волинський Михаїл освятив пам’ятний знак «Християнському милосердю волинян», які у важкі післявоєнні роки рятували від голоду біженців із потерпілих регіонів України.
Опісля хода вирушила на Замкову площу, де, власне, хвилиною мовчання, молитвою та запаленою свічею вшанували закатованих голодом українців.

«Кожен рік ми приходимо на цю площу, щоб згадати наших рідних та близьких, замучених голодом, руками та ідеологією радянської влади. Сьогодні День пам’яті, який в першу чергу закликає до молитви, висвітлювання правди, правди Голодомору. Хай наша свіча, яку ми запалимо тут, або ж вдома, буде не просто запаленою свічкою, нехай вона буде нам нагадуванням помолитися сьогодні», - виступив Владика Михаїл.

Завершили ж захід спільним виконанням державного гімну.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А де ж голова облради?! І всі мовчать...
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні