«Там все рушиться і падає», - переселенці про життя в готелі «Світязі»

11
2
«Там все рушиться і падає», - переселенці про життя в готелі «Світязі»
Сім'ї переселенців, які наразі проживають у Луцьку, розповіли про реалії життя у готелі "Світязь".

Про це розповіла голова громадської організації переселенців Донбасу «Схід Фенікс» Світлана Бондаренко сьогодні, 9 листопада, під час засідання тимчасової контрольної комісії Волиньради з питань земельних відносин, - пише Волинська правда.

За словами Світлани Бондаренко, громадська організація, яку вона очолює, має у своєму складі 22 переселенців з окупованих територій, більшість із них – пенсіонери та інваліди. Найболючіша їхня проблема – незабезпеченість житлом. Більше того, навіть у готелі «Світязь», де вони орендують кімнати, умови проживання не є прийнятними.

Як розповіла переселенка, у «Світязі» вони платять 2400 гривень на місяць за кімнату. Натомість, коли поселялися три роки тому, то платили наполовину менше. У лютому ж обіцяють знову підняти орендну плату.

«У тому готелі все рушиться, падає. Нам ще й за свої гроші пропонують міняти крани, розетки, замки. Якщо до шостого поверху ще є якісь умови, то вище взагалі немає», – розповіла Світлана Бондаренко.

Жінка додала, що ці десять сімей живуть там вже три роки і точно знають, що у свої рідні домівки вже ніколи не повернуться.

«У мене зарплата 2600 гривень, і 2400 я віддаю за проживання. Не вірте тим балачкам, ніякої гуманітарної допомоги я не отримую, ніякої допомоги від держави я не отримую. Ми просто бідкаємося, ми ходимо до всіх організацій, а з нас просто глузують», – висловилася жінка.

Світлана Бондаренко, окрім того, запевнила, що є домовленості з міжнародними організаціями, які погодилися дати кошти на спорудження житла для переселенців на Волині.

«Вони дають гроші, а ми вже обираємо забудовника. Виділіть нам хоча б по 10 соток десь за межами населеного пункту. Таким чином вирішиться житлове питання і самозайнятість, адже ми зможемо там займатися сільським господарством», – висловилася переселенка.

Вона додала, що банк, який готовий це фінансувати, вже вклав кошти у житло переселенців на Дніпропетровщині, Полтавщині, Львівщині.

Зрештою, вислухавши переселенку, члени комісії вирішили написати звернення до голови ОДА Володимира Гунчика з проханням прийняти керівника згаданої громадської організації, надати комісії чи облраді пропозиції щодо вирішення ситуації.

«Це питання треба постійно тормосити, щоб воно вирішувалося», – сказав член комісії Святослав Кравчук.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Розбалували людей. Треба було поселяти тільки на декілька місяців, а потм нехай йдуть на свої хліба.Вимагають безкоштовне житло.
Відповісти
а вони - майже нічого не просять, кожен громадянин України має право на землю.
вони ж не в Луцьку просять, і просять не житло - а землю, де це житло можна побудувати....
Відповісти
Якщо нема грошей ,то за що вони будуть будуватия? Давно пора припинити безкоштовну роздачу землі та житла, тому що цим користуються злодії чиновники, які перші ділять халяву.Все має продаватись за ринковими цінами. Дуже бідним тимчасово оплачувати оренду житла, а не давати безплатно квартиру.
Відповісти
Нехай в Луганскій і Донецькій області землю просять. Нехай там розбудовують зруйноване. А нам і без них непогано
Відповісти
Боже, люди, які ви злі! Борони Боже щоб з вами таке сталося, але це жорстоко,бо там такі самі люди як ви, вони втратили все, що мали, дім роботу, власні речі. Треба хоч трохи бути добрішими, в вас є хоч трохи людяності?
Відповісти
Той "Світязь" давно треба знести, це просто совковий жах посеред міста.
Відповісти
Своє зноси. В Луцьку не вистачає готелей.
Відповісти
А в чому проблема,за ті гроші що вони платять,вже третій рік,можна було й хату десь Камінь-Каширському районі купити,разом з 10 стоками.Але ж ні,хочеться квартиру в Луцьку.Нам є кого житлом забезпечувати,хоча б тих хто нас захищає...
Відповісти
Нехай Кравчук пояснить, замітаючи які сліди він з покійним мером залив архів міськради кілька років тому, де вода знищила дуже цікаві документи 90-тих років...
Відповісти
Не подобається - валять назад на свій Донбас. Там краще.
Відповісти
Чмошник ты. Тебе бы прочувствовать это, гавнина.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні