Гавкати заборонено: у Луцьку змінюють правила утримання тварин

6
-2
Гавкати заборонено: у Луцьку змінюють правила утримання тварин
Гавкати заборонено: у Луцьку змінюють правила утримування тварин

Директор КП «Ласка» Дана Новарчук запропонувала депутатам Луцької міської ради затвердити правила утримування тварин в новій редакції.

Рішення більше технічне, адже його ціль – згрупувати документи, що були прийняті досі, в один документ, - пояснює Новарчук.

У ньому враховано деякі зміни до чинного законодавства про утримування домашніх тварин, - пише Конкурент.

Тепер власник домашнього улюбленця повинен:

- мати ветеринарний паспорт тварини, прибирати продукти її життєдіяльності;
- щороку доставляти собак, котів та інших тварин, у ветеринарну установу для огляду, імунізації проти сказу і лікувально-профілактичних обробок;
- забезпечити наявність на домашній тварині нашийника з ідентифікуючими позначками (кличка тварини, прізвище, адреса та телефон особи, яка утримує домашню тварину) або ідентифікувати у інший спосіб (транспондером (мікрочіпом), жетоном);
- у багатоквартирних житлових будинках забезпечувати тишу – не допускати гавкання та виття собак з 23.00 до 7.00 години. Винятки становлять у випадках недовготривалої хвороби тварини, коли у власника немає можливості зменшити біль тварини або припинити її страждання у інший спосіб. Якщо хвороба затягується, то власник зобов'язаний забезпечити тишу шляхом передачі тварини у ветеринарну клініку або у іншу спеціалізовану установу.

Також виписані правила, які стосуються реєстрації тварин. Обов’язково мають бути зареєстровані собаки, які належать на правах власності або на інших підставах фізичним або юридичним особам та перебувають на місці Луцьк.

Власник повинен зареєструвати тварину протягом 90 днів з моменту її народження. Особи, які зареєстровані або проживають поза Луцьком, але перебувають на території міста більше 30 днів, також повинні реєструвати тварину. Реєстрація котів не обов’язкова.

Попри те, Новарчук визнає, що небагато власників тварин реєструють своїх улюбленців.

Окремим пунктом зазначені правила вигулу. Директор «Ласки» визнає, що хоч місця для вигулу затверджені, насправді для їх облагородження немає коштів. Один із таких майданчиків хочуть облаштувати біля РАЦСу.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Кто тут «тварина», ещё поспорить надо...
Відповісти
деякі пункти повна маячня
афтар убєйся об стєну
Відповісти
При всій недолугості рішення, воно таки в дечому актуальне. У сусідів (приватний будинок) щоночі, як дурний, гавкотить якийсь здоровенний пес. Спати нормально - неможливо! Що робити? Кинути через огорожу якусь трутку, шкода... Викликати поліцію, чи що?
Відповісти
Як же ж раніше люди жили?Нікому нічого не заважало,а зараз бач воно яке все стало,можливо простіше таких людей ізольовувати яким гавкіт собак заважає...
Відповісти
Правила є актуальні і правильні,але нажаль для України в даний час неможливі.Багато законів прийнято проти собак,і велечезні штрафи за це.В свою чергу вони ніякого місця не виділяють для вигулу тварин.Спочатку зробіть хороше існування для тварин,а потім пишіть закони.
Відповісти
Повна дурня!Часом не москалів закони здерли?Вони ватники тому не дивно,ну а наші чого дуріють..
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні