У Білорусі назвали ажіотаж довкола навчань Захід-2017 незрозумілим

0
5
У Білорусі назвали ажіотаж довкола навчань Захід-2017 незрозумілим
Білоруси запевняють: російські війська повернуться в РФ.

Начальник генерального штабу Збройних сил Білорусі Олег Бєлоконєв назвав незрозумілим ажіотаж навколо російсько-білоруських навчань "Захід-2017", які пройдуть у вересні. Він запевнив, що російське угруповання, задіяне в навчаннях на території РБ, до 30 вересня повернеться в Росію.

Пише із посиланням на БелаПАН видання “Лівий берег”.

"Навчання дозволять на практиці удосконалити механізм спільного використання інфраструктури в інтересах забезпечення військової безпеки Союзної держави і створити умови для більш ефективного забезпечення національної безпеки, незалежності та територіальної цілісності Республіки Білорусь. Також звертаю вашу увагу на те, що по їх закінченні, до 30 вересня, особовий склад, озброєння і спеціальна техніка Збройних сил Республіки Білорусь повернуться до пунктів постійної дислокації. А угруповання військ Російської Федерації повернуться на свою територію. Мені от цікаво: про що говоритимуть далі?" - заявив він.

Бєлоконєв звернув увагу на те, що аналогічні навчання регулярно проводять на території Росії. У них від Збройних сил Білорусі постійно беруть участь угруповання в кілька тисяч осіб.

"При цьому ніхто - ні в Росії, ні в інших країнах - не обурюється і не прогнозує міфічної окупації російських областей. Як це роблять сьогодні окремі аналітики і ЗМІ щодо кількох тисяч російських військових, які прибули і прибувають на територію Білорусі для участі в за рік до цього оголошених навчаннях", - сказав начальник білоруського генштабу.

Нагадаємо, секретар РНБО Олександр Турчинов вважає, що навчання "Захід-2017" стануть перевіркою готовності Росії до великої війни з країнами НАТО.

А міністр національної оборони Польщі нещодавно заявив, що частина російських військ після навчань може лишитися в Білорусі.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: "Російські танки - вже в Брестській області"
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні