--> У Луцьку – вечір пам’яті видатного льотчика | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У Луцьку – вечір пам’яті видатного льотчика

0
-1
 У Луцьку – вечір пам’яті видатного льотчика
Організація Волинських Авіалюбителів "ОВАЛ✈" спільно з громадським формуванням "Волинський щит" і Волинським центром міжкультурних комунікацій організовує вечір пам'яті нашого земляка, видатного льотчика-випробувача Анатолія Грищенка.

Захід відбудеться у суботу, 26-го серпня, в рамках святкування Дня авіації України, - повідомляють організатори.

Анатолій Дем'янович Грищенко в дитинстві проживав у Луцьку, Володимир-Волинському, Любомлі та Ковелі. 24-го серпня йому мало б виповнитись 80 років.

Анатолій Грищенко випробував понад 30 типів літаків і вертольотів, а в 1986 році приймав безпосередню участь у ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи. Отримавши смертельну дозу опромінення, відважний українець помер в клініці американського міста Сіетл від променевої хвороби, де його намагались врятувати кращі онкологи світу.

Посмертно чоловік нагороджений високими українськими нагородами, а також вищими нагородами США та Росії.

Батько славетного льотчика довгий час був директором Луцького медичного училища, а його рідна сестра досі проживає на Волині в селі Уляники Рожищенського району.

Початок заходу о 15:00 біля меморіальної дошки на будинку № 12 по проспекту Волі (перехрестя проспекту Волі та вулиці Шопена), де певний час проживав Грищенко та його сім'я.

Під час заходу луцький краєзнавець Валентин Люпа, який особисто був знайомий з рідними та близькими видатного льотчика, прочитає стислу лекцію про Героя.

Також будуть показані унікальні фотографії з його життя, презентована нині майже невідома книга про Анатолія Грищенка, написана його колегою, а в пабі "П'ятниця" буде показаний унікальний короткометражний фільм про нього, знятий на Волинській аматорській кіностудії "Фільмарик" в 90-х роках
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні