--> Їсть сало і йде на руки: волиняни врятували лелеченя, яке випало з гнізда | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Їсть сало і йде на руки: волиняни врятували лелеченя, яке випало з гнізда

0
-5
Їсть сало і йде на руки: волиняни врятували лелеченя, яке випало з гнізда
Після чергової літньої бурі пташеня лелеки випало з гнізда просто на людський город.

Тепер родина у селі Рудники Маневицького району, що на Волині, має незвичного домашнього улюбленця. Птах шипить, коли хоче їсти, скубає господарів за одяг, а ще – дається на руки усім сільським дітям.

Інна Назарчук розповідає, що на їхньому подвір’ї лелеки оселились нещодавно – лише минулого року звели гніздо на стовпі. А вже цьогоріч у пернатій родині з’явилось поповнення – одне пташеня.

Йому ж і не пощастило після бурі опинитись на землі. Чи то вітер скинув, чи то батьки позбулись хворого дитинча, - гадають господарі хати, що неподалік.

Кажуть, невідомо, чому птах впав, але кілька тижнів він ледве ходив і зовсім не літав. Весь цей час його годували місцеві.

«Він сало їсть і м’ясо, а деколи – й морожену рибу. Якщо зловимо десь жабу, то теж даємо, але ж їх не наловиш багато», - каже Інна Назарчук.

З її слів, птах довго не міг літати, а днями подзвонили сусіди: «Кажуть, напевно, вже ваш лелека полетів, але ми прийшли додому, а він є – повернувся значить».

«Він ручний став, діти на руках його носять – до всіх йде. Часто шипить, але не б’ється, то він так їсти просить. Якщо бачить, що щось несеш, то буде за тобою йти. Може й за відро чи тапок зачепити дзьобом, щоб швидше годували», - розповідає жінка.

Нині, кажуть у селі, дорослі лелеки уже готуються відлітати у вирій. Але навряд чи до них приєднається й підросле пташеня – не має воно ще сил на довгу дорогу.

«Я чула, що в людей лелеки в хлівах зимують, але в нас нема худоби, тому там холодно. Думаємо, в зоопарк спробувати віддати», - додає господиня.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні