У Луцькраді система «переплутала» картки депутатів через їхню зношеність

9
-5
У Луцькраді система «переплутала» картки депутатів через їхню зношеність
Електронна система реєстрації депутатів у Луцькій міській раді "заплуталася" і зареєструвала відсутнього депутата замість обранця, чия картка виявилася зношеною.

Такою є офіційне пояснення від фірми-розробника електронної системи ПрАТ "Мікросистема" із Хмельницького.

"Вдалося встановити, що опсана подія трапилася на пульті №31 з карткою №31 (яка належить депутатові-укропівцю Сергію Савчуку, - ред.), що відповідає внутрішньому коду №88. В процесі зчитування пультом коду картки, а саме - останньої половини останнього байта, було втрачено контакт з чіпом кртки. Внаслідок цього пульт отримав код 95, що відповідає картці №38 (депутата від Самопомочі Тараса Шляхтича, - ред.)", - йдеться в офіційному листі.

На думку розробників, таке могло трапитися з кількох причин: депутат не до кінця вставив картку, контакти картки - забрудені або окислені через неналежне зберігання, або ж через тривалу експлуатацію (з листопада 2010 року) стерлося гальванічне покриття контактних площадок.

У зв'язку з цим, Луцькій міськраді порекомендували оглянути пульти та депутатські картки, і змінити їх у разі виявлення дефектів.


Нагадаємо, електронна система реєстрації депутатів «поплутала» картки двох депутатів Луцької міськради: самопомічівця Тараса Шляхтича та укропівця Сергія Савчука під час позачергового засідання ради в четвер, 8 червня.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Депутатів міськради потрібно змінити... через їх зношеність... БЮТ сидить ТРЕТЮ екаденцію ...вистачить...колись підігрували ригам .а тепер коломойшам.
Відповісти
продовж останніх кількох місяців у політичному просторі України спостерігається доволі дивна тенденція: поволі, але впевнено ростуть рейтинги такого собі персонажа як Вадим Рабінович. За останніми оцінками провідних рейтингових агенцій, Рабінович поступається популярністю лише Юлії Тимошенко та Петру Порошенку. І то небагато. Його медіаактивність зашкалює – він є частим гостем провідних українських телеканалів, більше того – у нього є кілька власних телепрограм.Експерти кажуть, що насправді пояснити постійно зростаючі рейтинги Вадима Рабіновича можна дуже просто. Виявляється, Петро Порошенко має на Рабіновича великі плани. Більше того, в Адміністрації Президента придумали для нього особливу роль. І обернутися для України вона може суцільною катастрофою. Судячи з того, як Рабінович зомбує українців своїми телепрограмами, то цілком можна зробити висновок, що він готується до президентських виборів. Причому серйозно, активно і, головне, це його зомбування дає результат. Справа у тому, що він орієнтується на соціально слабкі верстви населення і каже те, що вони хочуть почути: буде добре життя. Мовляв, от у мене воно добре - і у вас таке буде. Я вам буду пайок давати. Я забезпечу їжу, первинні соціальні послуги. Буде пляшка пива і горілочка на столі. І все буде добре. Через це у нього зараз такі високі рейтинги. Тому у нього є реальні шанси потрапити у другий тур президентських виборів.
Зрештою, є ще додатковий фактор політичних домовленостей. Для Петра Порошенка, принаймні зараз, найстрашніше лихо – це Тимошенко. Зрозуміло, що він буде з кимось домовлятися і робити усе для того, щоб Юля не пройшла у другий тур. Тим «кимсь» запросто може стати саме Рабінович. І тут уже інше питання: як себе поведе сам Рабінович. Якщо він увійде в союз з нинішнім президентом, то другий тур виглядатиме так: Порошенко – Рабінович. А якщо він стане на бік Тимошенко, то вони обоє поховають у першому турі Порошенка.
Відповісти
Перший мільярд «збройного барона»
Вийшов на волю Рабінович за одними даними у 1990 році, за іншими – у 1991-му. Практично одразу після звільнення він разом з колишнім працівником колонії, де сидів, організував фірму «Пінта». Згодом експортував метали, а у 1993 році очолив українську філію компанії «Нордекс», яка займалась поставками в Україну російської нафти. Через два роки він заснував в Женеві компанія «Остекс АГ». Потім з’явилась RICO («Рабінович і компанія»), яку невдовзі перейменували в RC-Group.
У 1999 році статки Рабіновича, на цей момент громадянина Ізраїлю, оцінювали в $ 1 млрд. А ще у 99-му СБУ заборонила йому в’їзд в Україну. Також цього року його остаточно пов’язали з тіньовим ринком зброї. Якщо конкретніше, то з продажею зброї з українських складів у «гарячі точки». Продавав Рабінович зброю усюди куди міг: у Ліберію, Чечню, Югославію, Іран.
Подейкували, що у зв’язку із збройним скандалом, Рабіновичу також заборонять в’їзд в Ізраїль. Проте усі звинувачення неочікувано розчинились.
Відповісти
Конкретної причини виправдання Рабіновича ніхто так і не назвав, але несподівано у Єрусалимі біля Стіни Плачу постала золота менора. Відомо лише, що її виготовили та встановили за кошти Вадима Рабіновича. Скільки вона коштує, достеменно ніхто не знає. Мовчить про це і сам Рабінович. Так само невідомо до кінця, скільки важить цей семисвічник. За однією інформацією, на його виготовлення пішло 700 кг чистого золота. Проте самі ізраїльтяни запевняють, що менше – лише 50 кг.
Приблизно у цей період він також отримав орден святого Миколая - Чудотворця першого ступеню. Вручив йому нагороду глава УПЦ МП. За що Рабінович отримав цю нагороду - також невідомо. Опісля Рабінович отримав офіційне запрошення повернутись до України.
Уже у 2002 році німецький тижневик Der Spiegel написав про те, що ізраїльський бізнесмен Вадим Рабінович поставив «Талібану» 150-200 танків Т-55 и Т-62. У Кабул танки доправили літаком за підтримки пакистанської розвідки. Рабінович відреагував на це повідомлення жартома, мовляв, «якщо щось пропало в Україні, то винен Рабінович», проте до суду на видання не подав.
Ну і ще одна деталь до скандальної біографії Вадика Рабіновича. Вважають, що він є головним спонсором руху «FEMEN». Для чого це Рабіновичу - сказати важко. Але такою дрібницею, як епатажний феміністичний рух, репутацію скандального мільярдера не зіпсувати точно.
Відповісти
Попри просування новітніх технологій – інтернету, більшість українців основним джерелом інформації вважають телебачення. Саме тому зараз телепростір намагається монополізувати нинішня влада. На сьогодні усі основні телеканали знаходяться у залежності від Адміністрації президента. Вони належать різноманітним супербагатіям, можуть сповідувати ту чи іншу політику, але інформаційні блоки вони узгоджують з АП. Також на усіх каналах є так звані «смотрящіє» від АП чи СБУ.
Саме через канали можна просувати різноманітних політиків, таких от як Рабінович. Він від самого початку мав програму на телеканалі Ньюс Ван, тепер отримав ефір на конкуруючому 112 каналі. Ньюс Ван, до речі, і розкрутив партію Рабіновича «За життя». Перші рейтинги цієї партії озвучили саме там, перші рейтинги Рабіновича також. Через деякий час про те, що рейтинги його зростають, заговорили на інших провідних телеканалах. Потім зростання його рейтингів «зафіксували» провідні рейтингові кантори: «Рейтинг», центр Разумкова.
Я веду до того, що Рабіновича «розкручують». АП шукає найкращого спаринг партнера Порошенкові, якого б він міг перемогти у другому турі президентських виборів. Оскільки патріотичний кандидат у другому турі для Порошенка є вкрай небезпечним – Порошенко програє будь-кому. Він розглядає як потенційну небезпеку не тільки Тимошенко. Тому вони не допускають потенційних конкурентів нинішнього президента на ефіри. Єдиний вихід для нього – виведення у другий тур менш рейтингового кандидата. Причому орієнтованого на російський електорат. Такий електорат є вагомим, він здатен вивести свого кандидата у другий тур, але він не може перемогти. Адже значна частина його залишилась в окупованому Криму та в ДНР і ЛНР.
Відповідно, висновок ми можемо зробити такий: Порошенко готує у персоні Рабіновича для себе конкурента у другому турі президентських виборів. Тобто вибір у нас буде такий: поганий і ще гірший. Іншими словами, вибору не буде.
А загалом, Порошенко мріє про російський сценарій Путіна: два терміни сам, потім реформа, влада прем’єра…І знову він у владі.
Відповісти
Нехай євреї на чолі з Палицею сформують єврейський військовий батальйон і на схід України-руїни їдуть псевдопатріоти захищати країну... Турчинов каже молодим на молитовному сніданку - "Не бійтеся" ... Турчинов з синами, родичами і всіма євреями в країні -руїні - НЕ БІЙТЕСЯ - їдьте на схід України захищати свої прихватизовані заводи і фабрики, які видурили в українського народу, який пахав-гарював на них і будував їх 70 років !!! А , Ви, шановні євреї будети туз з українського бюджету красти і в ІЗРАЇЛЬ перевозити і перераховувати на банківські рахунки? ви, українці дурненькі працюйте, а ми будемо паразитувати і керувати і красти! євреям гріх працювати фізично?- а красти і брехати -НІ?! Хватить гасел гарних,і партій і обіцянок !!! сто років тому під іншими прізвищами , Ви, євреї з хорошими гаслами ішли з вашим леніним сюди зі зброєю і творили пекло ! ДОСИТЬ ПУДРИТИ МОЄМУ НАРОДУ МІЗКИ !!! ГЕТЬ ЄВРЕЇВ ! Євреї вміють трандіти і тирити грамотно!
Відповісти

Таке враження- що на планеті Земля всі психічнохворі.... сатана панує не на жарт. Релігійних громад багато, храмів багато, євангелії майже в кожній хаті, квартирі, а люди, як подуріли ... неначе люди подуріли ... Ми люди, чи нелюди ? Як дивно, Господи, самі себе обманюємо .... Владолюбство, грошолюбство, агресія кругом, психоз, невроз по цілому світу... пекло на землі люди роблять
Відповісти
НЕ бійтеся, Турчинови, Палиці, тимошенки- на Схід на захист - наші патріоти... Та ідіотська влада (євреї 100 років лисами фарбованими прикидаються) 100 років паразитує на українцях
Відповісти
коли буде покара для олігархів-хабарників-казнокрадів ? - 68 квартир, 500 земельних ділянок, 30 мільйонів доларів: вражаючі декларації братів Дубневичів! Цифри, які доводяль до запаморочення!Коли восени я аналізувала електронні декларації депутатів Верховної Ради і дійшла до Ярослава і Богдана Дубневичів, спочатку не могла повірити у те, що бачу. Декларація Богдана Дубневича займає 95 сторінок. Це абсолютний рекорд серед усіх нардепів. Брат лише трохи йому поступається. У нього 82 сторінки майна, грошей і цінностей.

Сукупно у Дубневичів та їхніх дружин виявилось 68 квартир, біля 20 будинків і майже 500 земельних ділянок загальною площею у 300 гектарів. Та найбільше вразило навіть не майно, а сума готівки. Каса ж родин Дубневичів складає 29,5 мільйонів доларів. Якщо уявити ці гроші у вигляді купюр по 100 доларів, то їхня загальна вага складе майже 300 кілограм.

Читайте також: Як насправді дбають про виборців депутати Дубневичі

У чому ж секрету успіху цих депутатів і навіщо їм влада при таких статках? Для того, щоб це з’ясувати, восени я з’їздила у їхнє рідне село – Зубра, що знаходиться поблизу Львова. У цьому селі Дубневичам належить дві сотні земельних ділянок і 6 будинків. Найбільший – триповерховий, з родинним гербом і озером.На запитання, що зробили Дубневичі для свого села, більшість людей відповідала: дуже багато.

Відремонтували дитячий садок та колишній сільський клуб, перебудували школу і амбулаторію. Та як з’ясувалося на місці, робили вони це не за власні накопичені мільйони, а за бюджетні кошти. Ремонти здійснювали, пов’язані з Дубневичами фірми. Єдине на що вони справді витратили свої гроші – це пам’ятник Тарасу Шевченко і іконостас у церкві.

На відкритті відремонтованої школи у Зубрі, у жовтні 2008 року був присутній тодішній президент Віктор Ющенко, а вже у грудні того ж року сільську школу відвідала Юлія Тимошенко, на той час прем’єр-міністр. Поява Тимошенко була цілком логічною, адже брати Дубневичі засідали тоді у фракції БЮТ Львівської облради.

Читайте також: Чесна політика. Парламент України як найбільший бізнес-клуб Європи

Саме у період депутатства в облраді Богдан Дубневич придбав більшу частину своєї землі. А саме 176 ділянок, які він ретельно приховував увесь цей час від громадськості. За рік до впровадження електронного декларування Богдан Дубневич вказував у своїй офіційній декларації лише 10 ділянок.

Зараз фірми, пов’язані з Дубневичами, продовжують ремонтувати об’єкти соціальної інфраструктури у Львівській області. І як виявили журналісти сайту "Наші гроші.Львів", у більшості випадків ці фірми ремонтують школи та дитячі садки саме на виборчих округах Дубневичів. Так само із дорогами.

Брати потрапили до парламенту у 2014 році після перемоги на мажоритарних округах. Але у Верховній Раді Дубневичі приєдналися не до свого колишнього лідера Тимошенко, а до президентської фракції. При чому, у Києві Дубневичі стали не менш активними, ніж у рідному селі. Ярослав очолює парламентський комітет з питань транспорту. А Богдан – член бюджетного комітету.

У обох є бізнес пов’язаний із транспортом, наприклад із залізницею. Це дуже схоже на конфлікт інтересів. Коли до влади приходять виключно задля реалізації власних бізнес цілей. Наприклад, одна із близьких до Дубневичів фірма, у 2014 році отримала замовлень від Укрзалізниці на 103 мільйона гривень, у 2015 на 170, а у 2016 на 300 мільйонів гривень. Хоча прізвища Дубневичів не фігурують у тендерній документації. Фірми очолюють менеджери, які раніше працювали у їхніх компаніях. Є інтереси братів і в енергетичному секторі.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні