--> У Порошенка визнали, що не можуть повністю заблокувати російські сайти | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У Порошенка визнали, що не можуть повністю заблокувати російські сайти

0
7
У Порошенка визнали, що не можуть повністю заблокувати російські сайти
Заступник голови Адміністрації президента України Дмитро Шимків заявляє, що на 100% заблокувати російські соціальні мережі неможливо, проте необхідно створювати бар’єри для входу в мережу та зменшувати їх українську аудиторію, що обмежить можливість збору даних російськими спецслужбами.

Про це Шимків сказав під час круглого столу в "Українському інституті майбутнього" в Києві, - повідомляє УНІАН.

«Я думаю, що СБУ і РНБО значно більше можуть розказати про те, як сформований батальйон «Сомалі», як використовувалося «ВКонтакте» для пропагування всіх подій, які відбувалися в Криму… СБУ мало досить багато документів, і це обговорювалося. Якщо говорити про соціальні мережі – ось ми маємо конкретний факт використання соціальних мереж з метою психоаналізу, психомоделювання», - зауважив він.

«Три місяці тому дійсно були різні наради, обговорювалося, що можна, що не можна. Я був приємно вражений тим, що указ з’явився. Щодо технологічності – ми повинні зрозуміти одну просту річ: дійсно, нічого на 100% заборонити неможливо, і це є факт, який всім відомий», - наголосив заступник глави АП.

Про те він підкреслив, головне – це створити бар’єр для входу в соціальну мережу.

«Системи блокування існують на рівні url, дуже примітивно і просто, на рівні dns, теж дуже просто і примітивно…. є питання аналізу трафіку – це вже складніше. Далі управління пакетами, коли розпочинається обговорення про пакетний аналіз, тут з'являються всі ці тези про мільйони і мільярди. Пакетний аналіз дійсно складний, але повірте, ми можемо сьогодні відсікти 60% аудиторії "ВКонтакте" за допомогою url, dns і управління трафіком», - заявив Шимків.

«Треба розуміти, що VPN і TOR прибирають багато ваших даних, зокрема геолокацію, і це обмежує можливість збору даних російськими спецслужбами, це є факт», - додав він.

Шимків зазначив, що вже сьогодні у соцмережі "ВКонтакте" спостерігається відтік користувачів.

«Для нас важливо зменшення обсягу аудиторії», - підкреслив він.

Як відомо, 15 травня президент України Петро Порошенко своїм указом увів у дію рішення Ради національної безпеки та оборони про оновлення списку санкцій проти низки російських компаній, згідно з яким в Україні будезаблоковано доступ до російських соціальних мереж «ВКонтакте», «Одноклассники», ресурсів Yandex, Mail.ru, а також заборонено використання бухгалтерського програмного продукту 1С. Механізм блокування доступу до російських інформаційних ресурсів в інтернеті й заборони використання програми 1С доручено відпрацювати Кабінету міністрів та СБУ за участю Нацбанку. 17 травня указ президента набув чинності.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
7

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні