На Донбасі в полоні лишаються ще 128 українців, - СБУ

0
-3
На Донбасі в полоні лишаються ще 128 українців, - СБУ
Станом на суботу, 6 травня, 128 громадян України знаходяться в заручниках у сепаратистів, ще 10 в Росії, заявив радник голови СБУ Юрій Тандит, передає Кореспондент.НЕТ із посиланням на ТСН.

"На сьогоднішній день 128 осіб незаконно утримується в Донецьку і Луганську, ще десять в Росії. Ми знаємо про кожну людину все докладно, ми спілкуємося з рідними, близькими, але за останні півтора року тема максимально політизована. Ми розуміємо, що приймаються рішення в Кремлі, хоча кількість звільнених або знайдених зростає", - сказав він.

Раніше українська сторона заради звільнення заручників запропонувала як компромісний варіант залучити до процесу затвердження підписів офіс Уповноваженого ВРУ з прав людини, процедура буде проходити під моніторингом ОБСЄ, місія якої безпосередньо залучена до мінського процесу.

Про це повідомила перший віце-спікер Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко у Facebook.

Також вона додала, що тих, кого ОРДЛО вимагає передати для звільнення - понад 600 осіб.

За словами Геращенко, з цих 600 чоловік 30 не мають ніякого відношення до АТО, 60 проходять по надважким злочинам і не підлягають амністії, а серед 500 залишилися кілька сотень, які не хочуть переходити на окуповані території.
Теги: полон, ордло
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні