--> Тендери на ремонти доріг в Україні виграють лише члени «закритого клубу», - експерт | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Тендери на ремонти доріг в Україні виграють лише члени «закритого клубу», - експерт

0
-2
Тендери на ремонти доріг в Україні виграють лише члени «закритого клубу», - експерт
Переможці тендерів на ремонт та будівництво доріг здебільшого визначені заздалегідь.

Про це у коментарі УНН заявив експерт із транспортних питань Вячеслав Коновалов.

За його словами, компанії перебувають як у змові між собою, так і у змові із замовниками торгів.

“Є зговір певних компаній. Всі тендери вони ділять між собою і чомусь правоохоронна система цим займатися не хоче.
Тим не менш, будь-яка людина може легко перевірити і побачити величезну кількість змов у цій системі. А якщо прослідкувати систему керівництва, то відразу все видно”, — зазначив він.

Якісного громадського контролю на сьогоднішній день не існує, система працює лише у тестовому режимі, наголосив В.Коновалов.

“Я вважаю, що має працювати певна система контролю і моніторингу якості будівництва доріг. Радянська система, яка була, у нас працює чисто формально. Щоб вона працювала більш-менш нормально за нею має бути певний контроль”, — наголосив експерт.

На переконання В.Коновалова, в Україні має бути створений спеціальний орган, на кшталт НАБУ, який займатиметься виключно корупцією в дорожній сфері.

“Ми з експертами довго жартували, але потім прийшли до висновку, що необхідно створити щось на кшталт НАБУ і щоб ця організація займалася лише дорогами. Сам „Укравтодор“ з цією корупцією не розбереться”, — розповів В.Коновалов.

Нагадаємо, завдяки ресурсу “Prozorro” виявлено як Служба автодоріг Львівщини розіграла понад 10 тендерів лише між двома компаніями “Автомагістраль-Південь” і ТОВ “ОНУР КОНСТРУКЦІОН ІНТЕРНЕШНЛ”.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні