«Можуть бути різні захворювання - від холери до чуми», - еколог про волинський ветсанзавод

0
8
«Можуть бути різні захворювання - від холери до чуми», - еколог про волинський ветсанзавод
Ситуацію на ковельському ветсанзаводі прокоментували в Державній екологічній інспекції.

Місцеві жителі скаржаться на ковельський ветсанзавод і розповідають, що ситуація на цьому підприємстві ніколи не було задовільною, але останнім часом значно погіршилася, - повідомляє ТСН.

Люди, які живуть поруч стверджують, що раніше рештки переробляли, а тепер трупи свиней, собак і навіть коней звалюють просто неба, а неприємний запах відчувається вже на набагато більшій території.

"Я не можу сказати що було ідеально, інколи відчувався запах, але вода була чиста, без запаху (у нас своя свердловина). Воду на сьогодні зі свердловини до вживання не використовуємо, возимо джерельну", - поділилася місцева жителька Анна.

Ще рік тому чиновники констатували, що підприємство перебуває у стані недофінансування, має борги та працює на застарілому обладнанні.

"Повна зупинка роботи Ковельської філії "Укрветсанзаводу" може нанести сильний удар по екології Волині. Потрібно визначити напрям розвитку: або ми допускаємо закриття підприємства та шукаємо можливості для утилізації відходів в інших областях, або ж проводимо повну реконструкцію підприємства, яке успішно продовжить свою роботу на Волині", - говорив голова Волинської ОДА Володимир Гунчик у травні 2016 року. 

Днями обурені мешканці звернулися зі скаргами до міської влади, яка зібрала позачергове засідання. На ньому був присутній і Сухоніс, який розповів, що підприємство працює не на повну силу, бо йому не вистачає котлів і власної котельні. 

Чергову зустріч щодо цього питання заступник міського голови Андрій Товстига запропонував провести напередодні наступного засідання Ковельської ради, яке має відбутися 22 березня. І вже тоді чиновники мають сформулювати якісь пропозиції щодо дій. А тим часом вони звернулися по допомогу і до Волинської ОДА.

Результати появи скотомогильників - це не лише забруднення води й ґрунту. Це ще й зграї комах, які вкривають відходи, що гниють, а потім осідають на обійстях місцевих жителів.

"І мухи, і таргани, і миші. Це можуть бути різні захворювання - від холери до чуми", - зауважив екології Володимир Борейко.

Навколишні ґрунти тим часом вже дослідила Державна екологічна інспекція. І, за словами інспектора Анатолія Приходько, ситуація далека від нормальної. Адже стоки від решток тварин, які лежать просто на землі, безперешкодно потрапляють у ґрунт і воду.

Тож поки чиновники думають, як їм вирішити екологічну проблему, місцеві жителі, яким уже увірвався терпець, заблокували дорогу, якою вантажівки возять на костомелку трупи тварин. Активісти вимагають повного закриття підприємства та утилізації тих відходів, які накопичилися на його території за останні роки.

Нагадаємо, на Волині протестувальники блокують дорогу на скандальний ветсанзавод.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: На ковельський ветсанзавод завели кримінал
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
8

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні