Туреччина більше не експортуватиме з Росії зерно

0
-5
Туреччина більше не експортуватиме з Росії зерно
Туреччина позбавила Росію права безмитного постачання пшениці, кукурудзи і соняшникового шроту. Відвантаження цієї продукції практично зупинені.

Про це пише Кореспондент.НЕТ із посиланням на Інтерфакс та гендиректора Інституту кон'юнктури аграрного ринку Дмитра Рилька.

"Туреччина з 15 березня припинила видачу ліцензій на безмитні постачання пшениці, кукурудзи і соняшникового шроту з ряду країн, але в першу чергу це стосується основного постачальника – Росії", – повідомив Рилько.

За його словами, в цих умовах РФ буде змушена постачати пшеницю за митом у 130%. "За такого, по суті, заборонного мита поставок може не бути", – сказав він.

"Трейдери повідомляють, що закупівлі фактично зупинені", – заявив у свою чергу директор центру "СовЕкон" Андрій Сизов.

Він вважає, що подібні дії одного з найбільших покупців російського зерна можуть негативно позначитися на експорті РФ, що "й без того йде невисокими темпами".

За липень 2016 - лютий 2017 року Туреччина імпортувала майже 2 млн тонн російської пшениці, ставши другим покупцем після Єгипту. У минулому сільгоспроці до Туреччини було поставлено 3,1 млн тонн російської пшениці.

Експерти вважають, що рішення Туреччини може бути пов'язане з тим, що РФ зберігає заборону на ввезення турецьких помідорів та інших овочів.

"Наближається сезон врожаю, і це суто демонстративна акція, як помста за помідори", – заявив віце-президент Російського зернового союзу Олександр Корбут.

Як відомо, 9 березня Росія частково зняла заборону на ввезення овочів із Туреччини. Але одна з найбільших статей турецького експорту в РФ – помідори – залишається під забороною. Також заборонені поставки огірків, яблук і груш.

Також, раніше Туреччина заборонила кораблям відвідувати Крим.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні