Найбільші втрати Волині-2016

0
-4
Найбільші втрати Волині-2016
У новорічну ніч всі говоритимуть про здобутки, плани та перемоги, а ми хочемо згадати і тих, кого Волинь втратила протягом 2016-го року.

Звістки про загиблих бійців АТО, на жаль, надходять постійно, усі вони – герої. І кожен з них – велика втрата не лише для сім’ї, області, а й для усіх українців.

Інтернет-видання «Волинь24» вирішило ще раз згадати тих митців, вчителів та політиків, які відійшли у Вічність в 2016-му.

Педагог ФЕОФАН ЩЕГЕЛЬСЬКИЙ

У липні цього року помер Заслужений працівник культури України Феофан Щегельський.

Він працював викладачем по класу баяна ще з 1963 року, і у Волинському державному училищі культури і мистецтв. Очолював Волинську філію Асоціації баяністів та акордеоністів України.

"Наш навчальний заклад втратив досвідченого і висококваліфікованого спеціаліста та мудрого наставника", – так повідомили сумну звістку у музичній школі.

Щегельський не дожив кілька місяців до свого 75-річчя.

Депутат МИХАЙЛО КОРНІЙЧУК

На 63-му році помер депутат обласної ради Михайло Корінчук.

Михайло Корінчук був головним лікарем Камінь-Каширської районної лікарні, а також працював у складі постійної комісії з питань соціального захисту населення, охорони здоров’я, материнства та дитинства.

«Депутати обласної ради та працівники виконавчого апарату глибоко сумують з приводу цієї непоправної втрати та висловлюють щирі співчуття родині покійного, його друзям і колегам», – написали колишні колеги.

Тренер ВОЛОДИМИР БАЙСАРОВИЧ

На початку 2016-го помер заслужений тренер України Володимир Байсарович. Він був одним із перших наставників футболіста Анатолія Тимощука та десятків інших висококваліфікованих футболістів.

«Назавжди будемо пам’ятати його як хорошу людину, професіонала в діяльності фізичної культури та дитячого спорту. Адміністрація та колектив ДЮСШ №2 приносить співчуття рідним та близьким Володимира Миколайовича», - написали у некролозі адміністрація та колектив ДЮСШ №2.

Лікар-лаборант ЛАРИСА КОЗЯРЧУК

У лютому цього року від пневмонія померла лікарка Лариса Козярчук.

Коли в Україні почалася епідемія грипу, лікарка почала активно лікувати тих, хто до неї звертався. І попри те, що її посада лікар-лаборант не передбачає консультування і лікування хворих, та вона, як дипломований терапевт, узялася допомагати тим, хто до неї звертався.

В результаті захворіла сама, але лікарняний не брала й продовжувала виходити на роботу. Через два тижні її не стало.

У храмі після відспівування труну з її тілом виносили на плечах священики. Зазвичай такої честі удостоюють тільки духовенство.

Художник МИКОЛА КУМАНОВСЬКИЙ

У серпні помер волинський художник Микола Кумановський.

Він є автором герба Луцька, ілюстрацій до повного зібрання творів Григорія Сковороди, яке вийшло у США, а також автором ідеї та проекту пам’ятника-храму борцям за волю України «Стріляючий ліс».

Саме Микола Кумановський став прототипом головного героя – «збіса доброго художника» – зі скандального роману Оксани Забужко «Польові дослідження українського сексу».

«Сьогодні пішов з цього життя видатний художник...мої щирі співчуття...мир душі його...»,- написала колега та товаришка митця Катерина Ганейчук.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні