Громада УПЦ з Луцького району виборола у суді право будувати храм

0
-14
Громада УПЦ з Луцького району виборола у суді право будувати храм
Свято-Миколаївська громада УПЦ села Великий Омеляник Луцького району відсудила в ДАБІ право на будівництво храму.

Про це повідомляє Спілка православних журналістів.

Суддя Волинського адміністративного суду виніс рішення на користь позивача, громади УПЦ села Великий Омеляник, ще 12 жовтня 2016 року.

Однак певний час набуття ним законної чинності переносилось, оскільки відповідач подав на апеляційний розгляд. Втім, за цей період у ДАБІ не віднайшли можливості сплатити судовий збір. Відтак у розгляді справи їй відмовили, та громада УПЦ врешті повернула собі можливість законно будувати свій новий храм на своїй ділянці у селі Великий Омеляник – фактично вона входить до території одного з луцьких дворів, що розташовані на межі села та обласного центру.

Зі слів священнослужителя Свято-Миколаївської громади ієромонаха Іллі Вишневського, громада мала починати будувати свою власну культову споруду на законно отриманій ділянці ще восени 2015 року. Однак, нагадаємо, тоді віруючих попросили перенести початок будівництва на весну, щоб бути впевненими, що роботи не зачеплять дворові комунікації в опалювальний сезон. А вже у квітні цього року громада несподівано дізналась, що ДАБІ скасувала виданий дозвіл на зведення культової споруди.

Найгіршим у тій ситуації стало те, що влітку завершився термін оренди тимчасового приміщення, у якому велика та молода православна громада цього мікрорайону звершувала богослужіння. Фактично, віруючі опинились на вулиці. Однак, доки йшов адміністративний судовий розгляд, вони прилаштували для молитовних потреб тимчасову конструкцію неподалік цього місця.



Після того, як рішення Волинського адміністративного суду на користь Свято-Миколаївської громади УПЦ набуло законної чинності, віряни знову отримали можливість збудувати для себе храм.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-14

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні