Екологи помітили стихійні сміттєзвалища лише в одному районі Волині

0
-2
Екологи помітили стихійні сміттєзвалища лише в одному районі Волині
На Волині екологи підрахували площу організованих сміттєзвалищ - понад 400 гектарів. Стихійні ж сміттєзвалища є лише у Камінь-Каширському районі.

Про це йшлося під час оперативої наради в голови облдержадміністрації 28-го листопада, - повідомляє інформаційне агентство Волинські новини.

Зі слів начальника управління екології та природних ресурсів облдержадміністрації Дмитра Новохатського, оцінку сміттєзвалищ провели в процесі підготовки інформації для електронного реєстру.

«Ми створили електронний реєстр організованих та стихійних сміттєзвалищ на Волині. Так, у список ввійшли 12 полігонів твердих побутових відходів та 472 організованих звалищ загальною площею 417 гектарів, де більше 26 тонн сміття», - запевнив посадовець.

«Щодо стихійних, то таких 15, які займають територію у 17 гектарів, де є 400 тонн відходів. Усі вони в Камені-Каширському районі. В інших районах повідомили про регулярне прибирання такого сміття», - переконує Дмитро Новохатський.

Втім, такі дані, вважає заступник голови облдержадміністрації Світлана Мишковець, є дуже сумнівними, мовляв, стихійних сміттєзвалищ чимало в багатьох районах.

«Те, що сміття в усіх районах, окрім одного, швидко ліквідовують – сумнівна інформація. Адже, заїхавши десь в ліс, можна побачити гори сміття, з якими ніхто нічого не робить», - повідомила пані Світлана.

Зауважимо, що Міністерство екології та природних ресурсів України створило «Інтерактивну мапу» та додаток для смартфонів, аби всі небайдужі мали можливість інформувати про стихійні сміттєзвалища.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні