--> Аварійні балкони та люки вулиці Лесі Українки – результати моніторингу безпечності | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Аварійні балкони та люки вулиці Лесі Українки – результати моніторингу безпечності

0
-3
Аварійні балкони та люки вулиці Лесі Українки – результати моніторингу безпечності
Ініціативна група проекту «Безпечний Луцьк: ґендерний моніторинг центральної частини міста» цього тижня моніторила вулицю Лесі Українки.

Освітлення

Центральна частина вулиці є зручною для огляду – на відстані 25 метрів у вечірній час ви зможете добре побачити обличчя перехожого чи перехожої (але якщо тільки не звертатимете у бічні провулки).


Камери стеження є лише біля деяких крамниць (найчастіше ювелірних), часом офісів та банків.

Моніторки помітили й певні недоліки. Наприклад, провулок біля Собору – неосвітлений уночі. Небезпечним є провулок, який позначений знаком «вул. Гаврилюка». Попри те, що він знаходиться одразу біля центральної вулиці він зовсім не освітлений, з поганим асфальтним покриттям. Хоча, за нормами ДБН освітленими мають бути і бічні провулки на відстані 100 м від центральної вулиці.



Сквер за міським судом і забуте кафе навпроти – теж небезпечні місця – немає жодного ліхтаря. Провулки між будинками після суду і аж до площі Возз’єднання – темні і небезпечні. До того ж, ці провулки компенсують відсутність туалетів (біля буд №8, 10, 12).

Деякі зауваження щодо освітлення є і щодо території біля будинків від № 18 до №24, де світло закривають густі крони дерев. У сквері перед радіокомпанією теж немає ліхтарів і дуже темно уночі.

У вечірній час також погано освітлені сквери на перетині з вулицею Кривий вал та Сенаторки Левчанівської.



Дворик за піцерією, навпроти ЦНАПу, – у жахливому стані.



Про балкони, які можуть впасти на голову

У будинку на вулиці Лесі Українки, 37, де знаходиться паб «Веселий Джек» стіна – суцільний витвір мистецтва вандалізму. То того ж, ця частина вулиці є небезпечною, адже балкон на другому поверсі, над входом в цей паб, є в аварійному стані і, судячи з вигляду, може впасти на голову перехожим.



Аварійним є також дерево біля «APPLEROOM», крім того, біля нього висить клубком незахищений провід.



Про те, що вулиця пішохідна гості міста мають здогадуватися

Найперше на що звернули увагу моніторки те, що відсутній знак на початку вулиці про те, що це – мистецька вулиця, пішохідна зона.

Єдиним таким повідомлення є знак заборони паркування, поставлений біля фонтану, який нещодавно розпочали будувати. Стихійні паркувальні місця водії та водійки роблять досить часто, особливо у будні.



Реконструкція відбулася – про бордюри біля дерев забули

Нещодавно відбулася реконструкція цієї вулиці: поклали нову бруківку, додали цікавих малих архітектурних форм. А от про бордюри, котрі обрамлюють дерева на цій вулиці, забули.



Про окраси, котрі заховані від очей туристів.

- Якщо вулицею йтиме турист чи туристка, то до замку їм дорога, - кажуть монітори.

Вказівники, що стосуються туристичних об’єктів є, однак поєднання кольорів – незручне.



Натомість на стіні гастроному «7ка» що на перетині вулиці Лесі Українки та Ковельської, 2, в недобре освітлюваному місці висить чудове зображення старого Луцька.

Можливо, якісь турист чи туристка захотіли б і зробити світлину на тлі цього шедевру, але як кажуть «не судьба» : вдень не одразу помітиш, а коли вечоріє – зовсім не видно.



Про смітники та відсутність пандусів

Біля центрального гастроному «Супермаркет» і ресторану «Театральний» немає пандусів.



До того ж є стихійне паркувальне місце без відповідного знаку.



Біля супермаркету «Winetime» – 5 поколінь покриття – асфальт, тротуарна плитка, бруківка – уся ця краса не дає забути про скандальну реконструкцію "візитівної" вулиці міста. Ходити по такому покриттю на підборах важко.



Як і по тому відрізку вулиці, де лежить «шашка Терлінського».

У супермаркет «Winetime» поставили пандус, хоча зроблений він з недотриманням норм ДБН, адже побудований без поручнів.



Таким ж непридатним для користування є і вузький пандус в крамницю «ЯРМАРОК» , який теж зроблений без поручнів.



Дивним є те, що біля ЦНАПу також немає пандуса, як і біля аптек «Волиньфарм», «Подорожник». Хоча тішить, що є принаймні кнопки виклику.



Куди на вулиці входу немає та як намагаються «втримати» люки

Сліди вандалізму є також і на паркані Собору, будинків № 40, №44.



Моніторки також помітили, що на вулиці Лесі Українки – недостатньо смітників. На площі, де будують фонтан, їх тільки 6. Стихійні смітники люди зробили за тимчасовим павільоном піцерії «Теревені», за будинком № 52, на розі біля будівництва нового фонтану.



До деякий закладів та установ вхід з малими дітьми та людям із обмеженими можливостям руху – заборонений.



Також у разі небезпеки лучани не зможуть сховатися в укриття.



А так у нас, в Луцьку, намагаються «втримати» люки.



На жаль, у неділю, впродовж 16:30 – 19:30 моніторки не бачили жодного патруля поліції. Хоча, вважаємо, що патрулювати цю вулицю потрібно хоча б з певною періодичністю, адже це одне із улюблених місць відпочинку.

Довідково:

Кампанія реалізується на базі інтернет-видання «Волинь 24». Координаторка кампанії – Тетяна Карпів.

Партнери кампанії: «Жіночий клуб», Волинська обласна громадська організація «Гендерний центр», Волинська обласна громадська організація «Волинський прес-клуб, «Гендерний театр» Луцького педагогічного коледжу.

Кампанія проводиться в межах проекту «Схід та Захід разом – підвищення спроможності українських місцевих видань» Фонду «Освіта для демократії» та МО «Нова генерація».

Проект реалізується у рамках Польсько-Канадської Програми Підтримки Демократії співфінансованої з програми польської співпраці на користь розвитку Міністерства закордонних справ РП та канадського Міністерства закордонних справ, торгівлі та розвитку (DFATD).

Текст – Тетяни Карпів

Фото – Аріна Крапка
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні