«Гарбузовий» бізнес: волиняни заробляють десятки тисяч гривень

0
5
«Гарбузовий» бізнес: волиняни заробляють десятки тисяч гривень
На Любомльщині зросла тенденція вирощування гарбузів.

У селі Хворостів, зокрема, це поступово стає однією із найприбутковіших справ, - повідомляє Кордон.

Цьогоріч хороший врожай гарбузів на Волині загалом. А у Хворостові як не город, то чи не кожен двір вщент встелений різними сортами цього овоча.

Масово вирощувати цю культуру тут почали тоді, коли картопля порівняно впала в ціні. Тож безробітні селяни взялися заробляти іншою справою – розведенням та продажем гарбузів.

Крім продажу, місцеві господарі використовують їх, як правило, для згодовування худобі, свиням і домашній птиці. До того ж, в українців з цієї культури прийнято готувати кашу. Та й завжди знайдуться охочі поласувати смаженим насінням.

Зібравши з поля весь урожай, хворостівці сім’ями приступають до обробки гарбузів аж до зимових свят. Вибране насіння висипають на піч сушити, а пізніше несуть на продаж, ну а відходи – на корм худобі. Продають або на базарі, або здають оптовикам, чи навіть за кордон везуть.

“Оптова ціна за 1 кг минулого року коливалася від 40 до 60 грн. Деякі жителі за сезон торгівлею зерен заробляли тисячі гривень. Хтось і до 30 тисяч міг взяти. А як воно цьогоріч буде ще не знаємо. Сподіваємося не прогадати на товарі”, - сказав один з пересічних господарів.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні