Ковельське звалище: голландці знайшли спосіб заробити гроші

0
4
Ковельське звалище: голландці знайшли спосіб заробити гроші
У Ковелі розпочинає свою діяльність нідерландська компанія ТОВ «ОЗОН ІНВЕСТМЕНТ». Вона реалізовуватиме проект дегазації полігону твердих побутових відходів.

Між міською радою, комунальним підприємством «Добробут», на балансі якого перебуває полігон, та ТОВ «ОЗОН БІОГАЗ КОВЕЛЬ ІНВЕСТМЕНТ» підписано Договір про співпрацю та взаємодію щодо впровадження заходів, спрямованих на зменшення шкідливих викидів полігону ТПВ з метою поліпшення екологічної безпеки, - повідомляє Ковельська міська рада.

Міський голова Олег Кіндер зазначив, приємно, що цей проект впроваджуватиметься у Ковелі. На його думку, співпраця буде вигідною для усіх сторін.

Також він наголосив, що прихід нових інвесторів в місто – це хороший знак для інших бізнес-структур та чимало преференцій для громади – фірма буде сплачувати податки у місцевий бюджет, люди отримають робочі місця. А в цьому випадку - це і поліпшення екологічної ситуації.

Генеральний директор компанії Віталій Тітунін повідомив, що вони якнайшвидше планують провести підготовчі роботи і уже в жовтні розраховують розпочати свою діяльність.

На території полігону твердих побутових відходів будуть розміщені спеціальні установки, що примусово вловлюватимуть небезпечний та надзвичайно шкідливий біогаз та перероблятимуть його на електричну і теплову енергію, яку реалізовуватимуть.

Як прокоментував заступник міського голови Андрій Товстига, фірма ТОВ «ОЗОН БІОГАЗ КОВЕЛЬ ІНВЕСТМЕНТ», яка зареєстрована в Ковелі, сплачуватиме податки до міського бюджету та виділятиме щоквартально 140 тисяч гривень (з урахуванням індексу інфляції) на реалізацію заходів із покращення екологічної ситуації в місті.

Подібні проекти також компанія має намір здійснити в Луцьку, Сумах, Чернівцях, Кіровограді. Але саме у Ковелі було найшвидше пройдено всі процедурні питання і створені необхідні умови для роботи.
Теги: гроші
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні