Кількість вакцинованих волинян сягнула 25-річного мінімуму

0
4
Кількість вакцинованих волинян сягнула 25-річного мінімуму
Минулого року вакцинували найменшу кількість волинян за час незалежності України.

Про це стало відомо у понеділок, 11 липня, під час засідання постійної комісії обласної ради з питань соціального захисту населення, охорони здоров’я, материнства та дитинства.

Депутат Сергій Сівак (ВО «Свобода») запропонував звернутись до Президента України, Прем'єр-міністра та Голови ради національної безпеки щодо забезпечення українців необхідними вакцинами та сиворотками.

Обранець громади просить колег змусити керманичів держави профінансувати закупівлю препаратів, яких не вистачає, а також налагодити виробництво вакцин в Україні.

«Колись Україна була провідною в цій галузі, але зараз ми сидимо не тільки на газовій голці Росії, а й медикаментозній, бо багато вакцин виробляється в РФ», - наголошує Сівак.

Депутат додав, що ВООЗ рекомендує виробляти власні вакцини тим країнам, які мають більше 30 мільйонів населення. Безперечно, до таких держав належить і Україна.

Члени комісії підтримали звернення колеги, тож невдовзі його розглянуть на сесії обласної ради.

Зауважимо, що в проекті рішення Сергій Сівак подає дані Волинської СЕС, згідно з якими у 2015 році вакциновано найменше мешканців області за час незалежності України.

Так, щеплення проти туберкульозу минулого року отримало лише 16.4% новонароджених, ревакцинації взагалі не було, а проти дифтерії, правцю, кашлюку щеплено лише 16.6% дітей до 1 року.

Повністю вакцинували минулого року менше третини дітей віком до 18 місяців, ревакцинація старших дітей не проводилась.

Проти кору, епідпаротиту, краснухи, вакциновано за рік 53.6% дітей.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні