05 січня, 2018, 16:23

«Смачні» зустрічі

Життя складається з епізодів, які мають смак, тактильні відчуття, об'єм і багатовимірність. Те, що між ними, звичайно, теж важливе. Але саме яскраві миті створюють автентику кожного окремого періоду чи навіть події.

Стомлена, але щаслива, підходжу до фуршетного столу після власної презентації. Спілкуюся з друзями. Книги вже підписані, основна частина дійства завершена і можна розслабитися.

Бачу її. У зручних джинсах, шапочці. Скромну й стильну. Вона спілкується з завідувачкою бібліотеки, а в мене спливають у голові дитячі спогади. Підходжу до неї. Вітаюся. Кажу, що пам'ятаю її. Вона дивується та ми добродушно сміємося з розказаних мною згадок.

***
Понад 15 років тому. 25 школа Луцька. Ми збираємося до актової зали та чекаємо на концерт відомої волинської поетеси, композиторки, співачки Любові Мілевич. Для нас це - несподіване й святкове дійство. Артистка заходить до зали, вітається, співає. Після першої пісні дещо дивується аудиторії, бо хотіла побачити старшокласників. А тут ми. Маленькі й захоплені. Вона багато жартує - і нам цікаво.

Мені у пам'ять врізається приспів однієї з пісень:

"Ти мене розбудив після довгої сплячки,
Кароокий блондин - дивовижа юначки.
Ти у мене один, я у тебе єдина,
Кароокий блондин - неповторний мужчина".

Я тоді - третьокласниця. Але кароокі блондини вже не в моєму стилі. Хоча пісня - в моєму. Вона западає мені у пам'ять. І ось нині, коли проходить понад 15 років, я підходжу до її авторки вже на своїй презентації, ділюся теплими спогадами й наспівую. Ми сміємося. Говоримо про вічне мистецтво, спадкоємність поколінь у поезії, оригінальність дитячих спогадів. Я дарую їй книгу. Вона мені - диск.

Теплі, гротескні, "смачні" зустрічі...

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Дякую за позитив і розповідь про теплу зустріч. Цього так зараз не вистачає!
Відповісти
Лєна Шторм - це адреналін для мене.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні