--> Учасниці АТО з Луцька видали багатостраждальний військовий квиток | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Учасниці АТО з Луцька видали багатостраждальний військовий квиток

6
0
Учасниці АТО з Луцька видали багатостраждальний військовий квиток
Учасниці АТО з Луцька Майї Москвич після довгих бюрократичних перипетій видали військовий квиток.

Про це написала на своїй сторінці у Фейсбуці.

Нагадаємо, учасниця АТО з Луцька Майя Москвич 3 роки не могла отримати військовий квиток. За її словами, однією з причин, чому вона не могла отримати військовий квиток є те, що вона пішла на війну добровольцем. Мовляв, якщо "не призивалась", то і не служила.

"Історія з видачею військового квитка нарешті отримала своє логічне завершення - мені його видали, точніш тимчасове посвідчення, яке його заміняє. В Києві, військомат до якого відносилась частина, в якій я служила в 14-му. В Маневицькому ВРК вже не бикували і без претензій поставили на облік", - йдеться у дописі.

Майя Москвич додала, що у таких випадках нема універсальних методів, як діяти. Вона стверджує, що деякі держслужбовці можуть навіть "послати", щоб нічого не вирішувати.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: «Доведи, що ти служила»: історія волинянки, яка добровольцем пішла в АТО

"Якщо якесь питання не до кінця законодавчо врегульовано, або виникає юридична колізія то держслужбовці в кабінетах на свій розсуд можуть (в більшості випадків) - довести вам що ви не праві, найти закони що це підтверджують, добре аргументувати думку і переконати й вас, що нічого добитися не вийде. Коротше пошлють. Можуть навіть в письмовій формі", - стверджує дівчина.

За її словами, в дуже рідких випадках держслужбовці знаходять механізми вирішення проблеми і допомагають.

"За такого розкладу сил працює лиш один механізм - наполоегливо довбти всіх хто може вирішити питання. Довбти бажано в письмовій формі, на випадок коли діло дійде до суду, щоб були докази. Довбти всіма можливими методами і з усіх можливих сторін. Довбти навіть тих кого не зручно, але треба. Коли результату не має - залучити до процесу впливові структури, інших людей, всіх хто може вплинути на ситуацію, писати гнівні пости, ставити свічки в церкві - все що хто може. Щось та й має спрацювати. Зрештою може датуть вам ваше, аби тільки відчепились. А як ні - тоді до суду", - каже Маця Москвич.

"Ще треба бути готовим до затяжного процесу. В мене це зайняло майже 3 роки і чесно, якби мені воно не треба було, я би в жодному випадку цим не займалась ради принципу. Одним словом історія завершена. Дякую всім хто допомагав мені", - додала дівчина.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А ти там було
Відповісти
Тобі до неї,як до неба раком
Відповісти
Так вона з Луцька чи Муневич?
Відповісти
Припхалося "щастя"... Тепер хоче стати Волинським комісаром чи генералом скакунно-немоскальських військ!?))
Відповісти
А це має значення?
Відповісти
Згідно чиного законодавства статус добровольця в Україні не визначений, тому і виникла така ситуація. Працівники військкомату пояснювали цій людини, що без облікових документів, не можуть її взяти на облік, на що є відповідні керівні документи, що регламентують порядок постановки на облік військовозобовязанного. В даний час рішення про надання статусу учасника бойових дій добровольцям приймає міжвідомча комісія при Державній службі у справах ветеранів війни та учасників АТО. Ця служба керується Постановою Кабінету Міністрів України № 413 від 20 серпня 2014 року. Згідно з абзацем 2 пункту 2 цього документа, статус учасника бойових дій надається «особам, які в складі добровольчих формувань, які були створені або самоорганізувалися для захисту незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України ....,ось тут саме цікаве… за умови, якщо в подальшому такі добровольчі підрозділи … були включені в склад ВСУ, МВС, Національної поліції, Національної гвардії та інших утворених відповідно до законів України військових формувань та правоохоронних органів»....Відповідно під час проходження служби в ціх підрозділах, заявниця і повинна була отримати військовий квіток. Грошове забезпечення мабуть отримувала в підрозділах , зброя також повинна була облікована та зроблений запис...
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні