«Я розумію тих атошників, які кидають гранати», - дівчина-солдат з Волині

1
2
«Я розумію тих атошників, які кидають гранати», - дівчина-солдат з Волині
Учасниця АТО з Луцька Майя Москвич не може отримати військовий квиток через те, що вона жінка.

Про це написала на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Поки несеш службу і виконуєш накази ти потрібен державі. Ну як потрібен, умовно потрібен, якщо слухаєшся і особливо не вимахуєшся. Але варто лиш звільнитись, як всі уявлення про мирне життя в країні, яка підтримає тебе, після повернення з війни розбиваються в хлам" - обурюється Майя.

"Згідно якихось законів я не можу стати на облік, як учасник бойових дій в центр зайнятості, тому що в мене відсутній військовий квиток.

В Маневицькому РВК (за місцем прописки) мене не беруть на облік бо в мене немає ВІЙСЬКОВОГО КВИТКА. Видати не можуть бо я не військовозобов'язана і єдине що зможе їх переконати, що я служила це ВІЙСЬКОВИЙ КВИТОК і більш нічого" - повідомляє Майя.

"В хлопців такої проблеми немає, бо вони військовозобов'язані, але чи подумав той хто писав цей закон що УБД можуть мати і дівчата, і не медсестри... От вам і #дискримінація_за_статевою_ознакою в чистому вигляді" - наголосила солдат.

Майя Москвич зазначає, що ще однією проблемою є те, що вона пішла на війну добровольцем. Мовляв, якщо "не призивалась", то і не служила.

"Ви навіть не уявляєте які емоції охоплюють, коли кажуть твоє УБД нічого не значить.... Одна справа коли в Києві, але зовсім інша, коли футболять тут, на рідній землі...

Я розумію тих АТОшників які кидають гранати, розумію тих хто кінчає життя самогубством... В мене після походів по держструктурах після звільнення виникло бажання виїхати з цієї країни, просто виїхати геть і любити Україну на відстані, бо тут вона мене лиш відштовхує..." - резюмує Москвич.

Наступного дня (27 грудня, - Ред.) Майя розповіла, що проблему частково вирішили. Зокрема, дівчину зареєстрували на обліку у Луцькому міському центрі зайнятості (раніше відмовлялись це робити саме через відсутність військового квитка), хоча військового квитка вона досі не отримала.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Припливла радість до наших берегів. Давно не чули.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні