--> Ледь-ледь тягнемо: як живуть луцькі пенсіонери | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Ледь-ледь тягнемо: як живуть луцькі пенсіонери

7
6
Ледь-ледь тягнемо: як живуть луцькі пенсіонери
Пенсіонери, які працювали усе життя на благо країни, змушені економити і жити на 1400 гривень.

Україна пасе задніх у рейтингу країн за рівнем комфорту для людей пенсійного віку, адже з 80 країн у списку, посіла аж 72 місце, - йдеться у сюжеті Сфера-ТВ.

"Пенсії дійсно не вистачає. 1370 гривень, я маю субсидію, але я живу з сином, він інвалід, 35 років. цієї суми не вистачає. Дуже добре, що є субсмдія, але в нас є і інші потреби", - каже лучанка Ольга Барановська.

"Пенсія мізерна. Була 1350, добачили ще декілька гривень. Отак і від пенсі до пенсії дотягуємо ледь-ледь", - каже пенсіонер з Луцька Леонід Осауленко.

Окрім, належного фінансового забезпечення українські пенсіонери позбавлені багатьох можливостей. До прикладу, люди старшого віку теж хочуть вдосконалюватись і подорожувати. Поїхати чи полетіти закордон вони самостійно не можуть.

Власниця туристичного агентства Оксана розповідає, що ситуація із подорожами пенсіонерів не краща, ніж минулих років.

До слова, найбільші пенсії у світі у Фінляндії та Німеччині, де місцеві жителі отримують більше однієї тисячі доларів. Зокрема, середня пенсія у Фінляндії становить 58% від заробітної плати. В середньому – це близько 1982 долари.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Приховують податки, офіційно оформляють мінімалку, а потім вимагають більші пенсії.
Відповісти
Людино ти є кретин
Відповісти
Це проблема не пенсіонерів, які в свій час будували і розвивати країну своєю працею, а зараз жевріють. Це проблема чиновників і владних мужів, які не можуть навести лад в своїх головах, а тим паче в країні. А найбільше шкода що зарашня молодь втікає за кордон і не хоче вирішувати проблеми. Проте як настане старість приїдуть по пенсії яких не заробили і навіть не сплатили податків. Це реалії життя!
Відповісти
Ви вірите,що молоді люди повернуться?Повернуться ті,хто виїхавши мав п"ятдесят і за пару років заробив трохи грошей.Скільки вже було інформації,як молоді люди відкривають різного роду свої заклади,які приносять їм дохід,тобто вони заробляють гроші.Це вже (нажаль)_ не наші громадяни.
Відповісти
Пенсіонери на грані голодної смерті. Отак Бариги докерувалися. Якщо в когось забрали значить в когось добавилося зако фізики.
Відповісти
Дякуй ригам та кремлівським карликам.
Відповісти
Україна - 72 по рівню життя пенсіонерів, та 1-ша по злодійству можновладців...
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні