«Геть московського попа»: у Луцьку долучилися до акції «Принеси ляльку»

56
4
«Геть московського попа»: у Луцьку долучилися до акції «Принеси ляльку»
Громадські активісти Національного альянсу та С14. Луцьк долучилися до всеукраїнської акції "Принеси ляльку".

Про це повідомили на сторінці С14. Луцьк у Фейсбуці.

"10 січня громадські активісти долучились до Всеукраїнської акції #принесиляльку," - пишуть націоналісти.

Активісти почепили м'які іграшки на паркани церков УПЦ МП. Окрім того, разом з ведмедиками та ляльками, активісти розповсюджували листівки з закликами «Геть московського попа» та «Ми мусимо завершити розпочате нашими дідами-прадідами».

Варто нагадати, що акція "Принеси ляльку" розпочав блогер Юрій Гудименко у знак протесту проти УПЦ МП, священнослужитель з якого відмовився відспівувати 2-ох річного хлопчика в Запоріжжі. Священик аргументував свої дії тим, що дитину хрестили в храмі УПЦ Київського патріархату.

Довідково:

С14 (Січ) — громадська організація, що сповідує український націоналізм. Проводила низку акцій та ініціатив: «Кубок молодого футболу», «Волонтерський центр С14», «Український мобілізаційний центр», люстраційний комітет «Ніколи знову», освітню платформу «Освітня асамблея», правозахисну організацію «Національний центр правозахисту», об'єднання бійців АТО «Спілка ветеранів війни з Росією», фронтову газету «Доброволець», «Еко-патруль», «Бойкот російського бізнесу», також акції проти українофобів, ліворадикалів та комуністів.

На думку відомого дослідника пострадянських ультраправих рухів Андреаса Умланда, C14 є неонацистською організацією. Із листопада 2017 року, Консорціум із дослідження та аналізу тероризму (TRAC) вніс С14 до переліку терористичних організацій, поруч з Азовом і Правим сектором.


Інформація Вікідпеії.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Підтримую
Відповісти
Молодці лучани !! Геть банду КГБ з України!!!!
Відповісти
поверніться в реальність, надворі 2018-й, яке КГБ, Вам ще війни мало, чого не жити в мирі і спокої
Відповісти
Запитайте чи поховали б вони невинне дитя- янголя ...
якщо рвуть записки, з неправильними іменами, з воїнами , питають де хрещені , де вінчані , тощо ...
Відповісти
зробіть хрестини в канонічній церкві і будуть приймати у Вас всі записки. Порада на майбутнє: зрозумійте, хрестини і вінчання в неканонічній церкві означає, що дитинка взагалі нехрещена а шлюб не вінчаний. Це слова старців з лавр і в тому числі з Афону. Шукайте правди не в політиці, а в істинній церкві.
Відповісти
А ви шукайте правду в історії, але не ту, про яку у вашій істинній церкві розказують, а з підручників
Відповісти
Підручники переписують через кожні 5 років , з кожною новою владою, це вже знають всі. А з історії Вам скажу, що церква, створена в 90-х, явно не рівняється з канонічною, яка в Києві бере початок від часів святого Володимира Великого.
Відповісти
То чого її в москву занесло якщо початок бере з Києва?
Відповісти
А тому що кацапи вкрали нашу канонічність,як і нашу історію знищиаши при цьому Киіівську митрополію!
Відповісти
Посли Московії сплатили хабар вселенському патріарху Діонісію у розмірі «сорок сороків хутра та 200 золотих червінців» за отримання Томосу проголошення Московської Патріархії замість Київської Митрополії
Відповісти
Ваші канони огидні і аморальні. Невже ви дійсно вважаєте,що "канон" робить вас ближчими до Бога? Ви жалюгідні!
Відповісти
Аморально відрікатися від своєї віри і відходити від Бога, що і сталося в 90-х
Відповісти
1948 роком Москва урочисто відзначала своє 800-ліття і 500-ліття актокефалії Російської Церкви. .....
Відповісти
Ти авца неканонічна тупорила. Я тебе кнутом в сраку освячу
Відповісти
протоієрей Валентин Марчук отак і проведеш своє життя в лайканні по ночах
Відповісти
Скадіть будь ласка а вінчання чи хрещення в грекокатолицькій церкві ввадається канонічним?
Відповісти
Якщо Ви православна, то і вінчання, хрещення канонічне тільки в православній церкві.
Відповісти
Дякую за інформацію.
Відповісти
Дибіли, немає слів одні емоції. Як воно без роду без племені то й діє незнамо що. Куратор сказав, дурне зробило. Борони Боже нас від таких українців, а з ворогами ми самі справимось.
Відповісти
Зразу водно холопа церкви гебіста гундяєва (ісконнага кананіческага)
Відповісти
Краще віддайте іграшки дітям, бо не кожна сім'я може собі дозволити в теперішній час купити якусь іграшку дитині. А протестувати можна і в інший спосіб.
Відповісти
Кацапи що ви тут шукаєте?
На Росії православної церкви уже 100 років не має
Відповісти
В людей біда, а на цьому роблять політичний хід....Дали тим хлопцям по 50 гривень, вони пішли, почепили ті іграшки. Краще б занесли в дитячий будинок, а не розпалюють ворожнечу
Відповісти
Я цю зомбі команду із москальськіх попів давно зоборонив в Україні.люди несуть пожертву церкві а гроші їдуть в кацапію та вертаються гум- конвоєм на сході та загиблими і покаліченими нашими хлопцями з АТО.
Відповісти
УПЦ якраз то займається обміном наших військових, допомогою їм і їхнім сім'ям, не меліть того чого не знаєте.
Відповісти
Звісно якщо москаль полонив нашого козака то тільки він може його відпустити його,логіка проста.
Відповісти
Який москаль, може пора проснутись? Це братовбивча війна. З обох сторін наші громадяни гинуть.Потрібно мир шукати... А з таким настроєм яке ви бачите закінчення цієї війни?
Відповісти
Якби путяра не вліз зі своііми військами в Украііну то про війну давно забули б!!!
Відповісти
Геть москальських попів-гівнярів з України
Відповісти
Реально ненависть не християнська риса. А піар на смерті дитини, яку вбив самогубця це мерзенно. Ті активісти хоч в Бога вірять? Не знаю... А самогубця той який дитину вбив був віруючим? Наше суспільство дуже хворе на злобу і ненависть, бо в Бога не вірять... максимум в обряди, і думають що Церква має бути придатком політ партій і супермаркетом обрядових послуг. Треба зостановитись і замислитись, бо заблукаємо і своїм ядом себе погубимо...
Відповісти
А піп, який відмовився дитину відспівувати був не хворий?
Відповісти
Він зробив по канонам церкви, в якій прийняв сан священика, перед Богом він лише відповідатиме за кожен вчинок і за кожну пораду, не нам його судити.
Відповісти
Так люба злоба любовю лікується. Це питання совісті, а не мітингів. Осудити когось легко, так само і буквами прикритись легше. Але що неможливо людині то можливо Богу. Нам рядовим християнам ніхто не забороняє помолитися за ближнього, на то маємо багато євпнгельських прикладів. Візьмемо приклад з доброго самарянина який виконав заповідь любові. Помолимось за спасіння душі ... в тому кожен вільний. Прості християни не винні що політики при допомозі багатьох людей наробили і роблять розділення, від якого страждали і нажаль страждатимуть невинні.....
Відповісти
Читала сьогодні один приклад, можливо він такий собі, проте: якщо ви гроші будете зберігати, скажімо в Приватбанку, ви ж не підете потім в райффайзен банк, і не скажете, давайте мої гроші... не дасте? Чому? Вибачайтесь!!!! Повинні були звернутися до церкви в яку ходять, не розумію, чому УПЦ має вибачатись. Хоча таке горе...та й ніби це похоронне агенство винне, ну нехай....хоча купа питань залишається... І я вважаю що ДУЖЕ винні священники КП! Чому вони не попереджають своїх прихожан, що якщо вибрали цей шлях, більш ніде не дінетесь, бо КП не канонічна церква, і не то що в Україні, та й ніде у світі ні ваше хрещення, вінчання чи ще щось не визнається...люди повинні це знати....це ж ваша паства...
А акції ці....
Багато думок що це привід з новою хвилею причепитися до УПЦ, бо ж вони участвували в обміні і багато українців зрозуміли, що наша церква служить во благо країни і хоче лише миру, треба настроїти знову людей проти...це однозначно замовлення...
Ну нехай діткам нужденним іграшки будуть
Відповісти
Сама ти неканонічна! Коли хрестилася Киіівська Русь на територіі сучасноіі москви стояло болото і жаби квакали!
Відповісти
А в той час діти в дитячих будинках немають чим гратись...
Відповісти
Люди!!!!! Агов, ЛЮДИ!!!!!! Схаменіться!!!!!! Невже вам мало біди????????????? Невже ви справді такі ДИБІЛИ????????? Аууууууу, включіть свідомість!!!!!!!! Ви не роботи (ще поки!!!!!!!) Ми ж не зомбі насправді!!!!! Бійтесь Бога!!!!
Відповісти
А ПРАВДА ОДНА ,УПЦ МП ВЖЕ ГОСПОДА ПРИВАТИЗУВАЛА. ТІЛЬКИ ВОНИ КАНОНІЧНІ І ТІЛЬКИ ВОНИ СПАСУТЬСЯ. . .ЦІКАВИТЬ ТІЛЬКИ ОДНЕ,А ЇМ НЕ СТРАШНО ПЕРЕД БОГОМ СУД ЧИНИТИ?
Відповісти
При чому тут приватизували? Ну люди добрі... Ну кожен бачить свою правду... Ваше ставлення до церкви як до якоїсь організації, яка вам повинна робити так як ви собі вирішили і все... Ходити в церкву, бо колись батьки казали що треба вербу, паску освятити, ще на якесь свято заскочити, бо знайомі ішли, а ще порадили вам чи десь почули що діток добре маленьких до причастя водити...оце і вся ваша інформація....оце і все ваше відвідання церкви... Зараз дуже мало хто, особливо молодь цікавляться своїм духовним вихованням, щось почитати для користі душі... Ви б зрозуміли що не все так просто....і що в кожної церкви своя історія і свої правила, канони, які зіставлялися не вчора, бо комусь так захотілось,а ще за часів, коли лише зароджувалось християнство... Спасуться ті, хто прожив життя з Богом, по його заповідях, а це величезний трудового, навіть не уявляю чи в наш такий тяжкий, морально павший час є такі подвижникі...але надіюсь, все ж таки що є і що вони вимолять мир на нашій землі.... І ми повинні їм допомогти... УПЦ не засуджує нікого, який ми чином суд? Ми пояснюємо, що в кожній церкві є свої особливості. Навіть у протестантів, теж не все ж так просто, там свої якісь правила, в католиків, чи в інших церквах. Ми лише просимо спочатку поцікавитись, а потім виписувати звинувачення якісь, обзивати, блокувати... Ну ті молоді хлопці то по замовленню працюють, але ж в інтернеті почитати, то крім них скільки образ ллється через незнання.... Любов і мир повинні панувати в це і так важкий час... Бажаю вам духовного збагачення, більше читайте, не лише романи, детективи, фантастику, але інколи і книжечку святих отців візьміть до рук, це краще будь якої психології, будь яких порад...Спаси вас Господи
Відповісти
А те що ваша хвалена церква агітує проти держави в якій знаходится це нормально!? А те що вона підтримує нашого ворога ЦЕ НОРМАЛЬНО!!!??? Якщо церква відділена від держави то нехай займається духовною стороною життя не втручається в мирські справи не агітує за якусь державу,тоді ту церкву ніхто чіпати не буде!
Так як наприклад ,католицьку.
Відповісти
Ясно одне московські попи нам чужі покинули своїх і заблукали в чужій землі
Відповісти
В нас нема московських попів, в нас Українська Православна Церква
Відповісти
Дякую і Вам
Відповісти
Тільки забули сказати, що Гудименко є діючим членом партії "Свобода", а це багато про що говорить...
Відповісти
Хтось дав вказівку розхитувати ситуацію. А по релігії це дуже небезпечно.Вчіть історію
Відповісти
Любіть Україну!!! Геть московських попів з України!!!
Відповісти
А по історіі канонічна церква яккраз Киіівська митрополія,а москва зруйнувала нашу церкву а канонічність просто вкрала.Отже московська церква самозванці і злодіі!!!
Відповісти
А те що попи під ковпаком путіна теж багато чого говорить!!!
Відповісти
А московські попи ходять під ковпаком кремля...тобі про це нічого не говорить!?
Відповісти
Стаття 161. Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності або ставлення до релігії

1. Умисні дії, спрямовані на розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі та ненависті, на приниження національної честі та гідності або образа почуттів громадян у зв'язку з їхніми релігійними переконаннями, а також пряме чи непряме обмеження прав або встановлення прямих чи непрямих привілеїв громадян за ознаками раси, кольору шкіри, політичних, релігійних та інших переконань, статі, етнічного та соціального походження, майнового стану, місця проживання, за мовними або іншими ознаками
Відповісти
Хтось спеціально розхитує ситуацію. А релігія це небезпечно. Вчіть історію
Відповісти
які зробили громадянську війну та наживаются .вигідно розпалювати міжнаціональну ворожнечу
Відповісти
Під будинок Порошенко хай іграшки зносять. Як йому спиться, проклятущому, чи бува від дитячого крику вночі не прокидається. Скільки дітей у тій війні вбито. Наших дітей, українських...
Відповісти
Плакати ті нагадують атеїстів і їх пропоганда геь подібна як у сучасних активістів .Та кому збрело в голову знову робити ворожнечу між людьми ??? Міжковесійних воєн хочуть так звані "активісти". Проплачена так звана "акція"
Відповісти
І прикладів таких і схожих повно:" В Запорожье иерей Украинской православной церкви Московского патриархата Анатолий (Ревтов) решил прекратить служение в этой церкви. Об этом он рассказал местному изданию "Depo.Запорожье".

Он отметил, что из-за его выступления на украинском языке на собрании Запорожской епархии 10 января произошел скандал.

Сборы проходили в Свято-Покровском кафедральном соборе с участием представителей всех приходов епархии (священников и мирян) и под председательством митрополита Луки. Присутствующие обсуждали, в частности, и комментарии Анатолия в соцсетях с критикой пророссийского курса УПЦ МП.

Когда он попытался высказать свою позицию, его прервали.

"Люди, миряне, сразу закричали: "Говорите на русском". Я им говорю: украинский – мой государственный язык. А потом ко мне подбегает секретарь епархии, говорит: "Ты когда к нам пришел четыре года назад, ты говорил на русском". Говорю ему: "Но после того ваша страна напала на мою страну. Люди меняются, я изменился", – рассказал священник.

Он отметил, что присутствующие миряне "кричали и толкались". "Думал, еще и побьют", – добавил Анатолий." Не довго ви будете каноном прикривати,і молебні за "русскую весну" в 14 му,в одеській єпархії,і закриття дверей храмів перед гробами загиблих,хрещених до речі у вас,і склади зброї в храмах мп на початку війни,і щє дуже багато всього. Ходять туда люди або глибоко недосвідчені,або відверті покидьки,які ненавидять все українське.
Відповісти
Люди схаменіться!!!!!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні