Показали, як виглядали «Базальтові стовпи» на Рівненщині 80 рокв тому

0
4
Показали, як виглядали «Базальтові стовпи» на Рівненщині 80 рокв тому
«Базальтові стовпи», що на Рівненщині – одне зі 100 чудес природи України. Це унікальне диво, розташоване в урочищі Іванова Долина, поблизу сіл Базальтове, Берестовець, Новий Берестовець Костопільського району, - пише ЧаРівне.

Існує легенда про те, що першим базальтові стовпи відкопав чоловік із села Берестовець 1635 року. Селянин рив колодязь і зламав лопату об камінь. Уламки базальту він вбудував у хату. Від того часу на цьому місці почали добувати базальт.

За іншими переказами, колись неподалік Костополя свій вельми коштовний перстень нібито загубив польський король Ян Казимир. Тож велів він позначити цю місцину, щоби відшукати згодом дорогоцінну прикрасу. Коли ж почали шукати, то й відкопали кам`яних монстрів – базальтові стовпи. Що з цього правда, а що ні – точно не знає ніхто. Але й до сьогодні місцеві селяни вихваляються тим, що із їхнього базальту викладали бруківкою майдани Парижа, Брюсселя, Відня, Москви, Берліна і Варшави.

Загалом «Базальтові стовпи» являють собою природні колони, що мають чотири, а то й вісім граней. Висота цих колон – від 0,6–1,2 м, висота – від 3–30 м. Цікавою властивістю стовпів – прямий рівний розкол.

Щороку сюди приїжджають туристи. Це місце також полюбляють закохахані весільні пари та фотографи.

На відео можна побачити вони виглядали 81 рік тому.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні