Луцьких депутатів не пускали в прокуратуру

4
12
Луцьких депутатів не пускали в прокуратуру
Депутатів Луцькради не пускали на прийом до прокурора Волині Максима Киричука. Народні обранці прийшли дізнатись, чи оголосить він підозру в.о. меру Григорію Пустовіту.

Нагадаємо, депутати скликали сесію, щоб виконати рішення Львівського адміністративного апеляційного суду від 4 липня та 26 вересня цього року про поновлення Юлії Вусенко на посаді секретаря.

Однак, обранці громади вирішили «схитрити». В одному проекті рішення вони передбачили поновлення Вусенко на посаді секретаря з 16 березня 2017 року (день її звільнення) та дострокове припинення повноважень, звільнення Вусенко з 2 листопада 2017 року.

Раніше Львівський апеляційний суд постановив, що поновити Юлію Вусенко на посаді секретаря повинна не сесія міської ради, а голова міської ради, або той, хто виконує його обов'язки, тобто Григорій Пустовіт.

Відтак, депутати вважають бездіяльність Пустовіта порушенням законодавства. Тому вранці прийшли до прокурора, щоб дізнатись, чи готовий він оголосити підозру Пустовіту. Натомість Максим Киричук призначив зустріч на 11:30.

У зазначений час депутати Микола Федік, Павло Данильчук, Алла Надточій, Петро Нестерук, Анна Мовяк, Тарас Шляхтич та адвокат Юлії Вусенко знову прибули до прокуратури. Проте їх не захотіли впустити.

"Це вперше після закінчення Майдану нас не хочуть пускати", - зазначив Павло Данильчук.

До слова, представникам ЗМІ також не дозволили потрапити до прокуратури.

"На це беззаконня, яке твориться в міській раді, треба вплинути законними важелями. Тому ми тут", - наголосила Анна Мовяк.

Проте прокурор Максим Киричук не захотів колективно приймати депутатів і запропонував, щоб вони приходили у понеділок. Мовляв, тоді у нього приймальний день.

Та все ж у підсумку погодився прийняти керівників фракцій та Юлію Вусенко.

Натомість преса та ще декілька обранців громади лишаються в холі прокуратури.



Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
12

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Прокурори в нас наче небожителі,ніби є а попасти до них неможливо...
Відповісти
Фашисти ...
Відповісти
Прокурор отримав котлету від Палиці. Прокурор Волині на ЗП у Палиці?(
Відповісти
Данильчук сам розвалив всі структури своєю зухвалістю, пересварив активістів то поженає плоди.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні