В Україні хочуть зняти художній фільм

0
-4
В Україні хочуть зняти художній фільм
Держкіно готове приступити до фінансування повнометражного художнього фільму про розстріляних у 30-ті роки українських митців.
Про це повідомив голова Держкіно Пилип Іллєнко, передає ЕСПРЕСО.

Зазначимо, що Іллєнко розглядає документальний фільм «Будинок «Слово» як початок більш масштабного проекту.

«У планах Державного агентства України з питань кіно - фінансування повнометражного ігрового фільму, режисером якого теж буде Тарас Томенко. І цей фільм також буде називатися «Будинок «Слово». Ми в принципі готові це робити... Сподіваємося, що в наступному році він буде запущений у виробництво», - сказав Іллєнко на прес-конференції в Харкові в п'ятницю.

Повнометражний документальний фільм «Будинок «Слово» розповідає про історію винищення української інтелігенції - письменників, які жили під одним дахом у будинку «Слово» в Харкові і розстріляних в 30-ті роки минулого століття.

Основним місцем зйомок став побудований у 20-х роках минулого століття кооперативом літераторів будинок «Слово» на вул. Культури, 9. Будинок був заселений у 1930 р, а за 3 роки почалася хвиля репресій проти діячів і протягом 5 років (до 1938 року) були репресовані мешканці сорока з шістдесяти трьох квартир письменницького будинку.

Багато з них були розстріляні. Зйомки проходили також у театрі ім. Шевченко, де був «Березіль» Леся Курбаса та в Літературному музеї.
Режисер кінострічки - Тарас Томенко. Автори сценарію - Тарас Томенко, українська поетеса Любов Якимчук і літературознавець Ярина Цимбал.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні