Суд відпустив затриманого на хабарі луцького адвоката Миколу Сорокопуда

21
-13
Суд відпустив затриманого на хабарі луцького адвоката Миколу Сорокопуда
Затриманий на хабарі адвокат Микола Сорокопуд не перебуватиме під вартою.

Таке рішення ухвалив 28 вересня суддя Луцького міськрайонного суду Андрій Сівчук, пише ВолиньPost.

Нагадаємо, луцького адвоката - чоловіка народної депутатки Ірини Констанкевич - Миколу Сорокопуда затримали при отриманні грошової винагороди за успішну здачу тестів для отримання посвідчення адвоката.

На судове засідання прийшло декілька десятків адвокатів та родина Миколи Сорокопуда.

На початку засідання сторона обвинувачення клопотала про обрання для Сорокопуда запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою на термін 60 днів із можливістю звільнення під заставу обсягом 134 720 грн. Сорокопуда підозрюють у вчиненні тяжкого злочину, передбачено ч. 3 ст. 168. Санкція статті передбачає позбавлення волі на термін 5-10 років. Прокурор зауважив, що обвинуваченому повідомлено про підозру, а вина підтверджується долученими доказами.

Відтак, зокрема, з метою унеможливлення впливу на розслідування, просили визначити міру запобіжного заходу саме у такому вигляді.

Сам підозрюваний зауважив, що ситуація створена не так задля впливу на нього, як на його дружину.

Окрім того, він заявив, що нині є адвокатом у кількох справах, де негласні дії ведуть представники департаменту, який його затримували, тому це ще один доказ, що його хочуть усунути від цих справ. Він каже, що підозра необгрунтована та містить суперечності, а повідомлення із смс-переписки, які йому пред'явили, нині нескладно підробити.

Адвокат Сорокопуда Ольга Юнчик заявила, що його справа - полювання за адвокатами. Підозру вона назвала необгрунтованою. Немає, мовляв ризиків, про які каже прокуратура. Також Юник додала, що Сорокопуд утримує 90-річну матір, має низку відзнак.

До суду також подали заяви 5-ти адвокатів, які бажали взяти Сорокопуда на поруки. Зокрема, це Віктор Пилипчук, Андрій Козюра, Вадим Матвіїв, Вікторія Ханзарук.

Зрештою, суддя Андрій Сівчук оголосив ухвалу - клопотання прокуратури задоволенню не підлягає. Як запобіжний захід Сорокопуду призначили особисте зобов'язання.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-13

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Хто б і сумнівався що цього паскудного хабарника відпустять
Відповісти
Конфіскувати майно ось це було б правильно
Відповісти
в нього хоч майно є, а в тебе?
Відповісти
Пропоную звільнити всіх суддів (вони всі хабарники та корупціонери) і ліквідувати всі суди (в правовій державі судова гілка влади - зайва), а слухати/розглядати справи та ухвалювати/виносити рішення і вироки (без права на оскарження) будуть патріоти, активісти, громадськість на базарах, вулицях, форумах, сайтах тощо під гаслами Слава України!, Смерть ворогам!, Ганьба!, Зрада!
Це був сарказм.
Відповісти
не звільняти а розстрілювати а дітей каструвати
Відповісти
Це той Сівчук,якого пяного зловили на переїзді на червоне світло?
Відповісти
Ти ніколи не сідав за кермо напідпитку?
Відповісти
злодий и вона не лучша
Відповісти
А хто кращий? шляпін?
Відповісти
Сімейка супер і такі хохли керують Україною. Майдан нічого не змінив прийшла така ж бандитська гнида тільки зі знанням англійського, вертикальобщака залишилася. Українці ви дебіли а не народ нема чого винити на комуністів, Росію, сепаратистів, жидів.... ви маєте країну якою не здатні керувати. Люди даремно гинуть в АТО за Ахметова і Бариг. Діти втікайте з цієї так званої країни це купа гамна, населена гамнюхами.
Відповісти
Наші вміють заробляти гроші.І в сраці ми мали вас всіх.
Відповісти
Шок! Мужика зловили на хабарі і відпустили. А закон є в цій країні? А якогось сироту за вкрадений мішок картоплі на 5 років засадять.
Відповісти
На якому, наф*г, хабарі?? На хабарі не ловлять адвоката саме тоді, коли його дружина - нардеп, займає найвищі місця в рейтингові і є улюбленецею багатьох, - це ж логічно! Ірина Мирославівна просто представляє успішно ту опозиційну силу, яка не катірується в області! Тому - на якому хабарі хто кого зловив?? - якщо Микола Олександрович десятиліття є успішним адвокатом, чому саме ЗАРАЗ його почали "ловити"?
Чому тупо відкидати той факт, що це цирк, що це просто підстава? Чому не вірити в те, що НЕ буде розумна людина робити ЦЕ тоді, саме тоді, коли дружина його в полі зору і на вустах постійно, будучи при владі? Ну чи є ворог Микола Олександрович собі і своїй сім'ї?
Народ, заспокойтеся, не заздріть, не будьте такими крутими анонімно і безпідставно - усе це викликає лише співчуття.

Відповісти
в Україні немає влади а цю купу гною яка назвала себе владою потрібно негайно судити, тотальна корупція....
Відповісти
Поцілувати в дупу і віпустити це обовязок прокурора.
Відповісти
Ого. Навіть обійшлося без поганого стану здоров'я. Навіть не викликали лікарів. Це щось нове. Браво. Браво.
Відповісти
Волиняночко! Не потрібно так захищати народного депутата, бо хабарі він вимагав у всіх хто здавав іспити ще з 2012 року, а потім з тими ж адвокатами без всякого сорому ще й приймав участь разом у судових процесах. Всі знали " таксу"
- три тисячі доларів США і ні грама менше. А взагалі то зараз ще деякі члени КДК також вночі мабуть погано сплять, бо все було на потоці. Тому і гризлася Галя з Миколою бо корито не могли поділити! Соромно, боляче, ганьба за таких "колег" " юристів".Вже всі зас"ані, і прокуратура,і суди, і поліція, залишились ще адвокати. Самі ж винні що мовчали п'ять літ, от і ПОЛУЧАЙТЕ !
Відповісти
Ще би перневірили цих адвокатів, які готові підозрюваного на поруки брати.
Відповісти
Суцільна СВОЛОТА це не країна а КРИМІНАЛЬНА ЗОНА
Відповісти
а що тильки Сорокопуд бере А Ковалев меньше и чим вже його жинка подобаеться що вона може розмовляти ля ля
Відповісти
Большинство из нас перестали смотреть TV, так как интернет источники дают намного больше правдивой информации и можно выбирать кого читать, а кого нет.
Но в последнее время основная часть новостных источников подает неправдивую информацию, поэтому приходится перебирать очень тщательно. В поисках хороших СМИ я наткнулся на 2 хороших источника: ukr-life.com.ua и sylnaukraina.com.ua.
Рекомендую и Вам отбирать только качестенные новостные источники чтоб не остаться обманутым.

Кстати, совсем недавно прочитал полезную новость, которая относится к каждому из нас: https://sylnaukraina.com.ua/finansy/tarifu/povyshenie-tarifov-na-gaz.html
https://sylnaukraina.com.ua/kalendar/misyachnij-posivnij-kalendar-na-veresen-2018-roku.html
https://sylnaukraina.com.ua/finansy/osvita/yakim-bude-dpa.html
https://sylnaukraina.com.ua/
https://sylnaukraina.com.ua/finansy/kodeks/kodeks-ukraini-pro-administrativni-pravoporushennya-2017.html
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні