Волинь: школярі трьох сіл не можуть добиратися до школи

0
0
Волинь: школярі трьох сіл не можуть добиратися до школи
На Волині школярі із трьох сіл не можуть доїхати до школи.

Діти із сіл Мосир, Ладинь, Пустинка після новорічних свят не мають змоги належно відвідувати школу, - пише Кордон.

Проблема, зазначають у відділі освіти, вже вирішується.

Після оптимізації навчальних закладів учнів з перелічених населених пунктів довозять в Олеськ. Та від початку 2017-го року автобус нема чим заправляти, тож діти днями не потрапляють на уроки.

“Минулого тижня взагалі не ходили до школи. Сільрада знайшла гроші, аби оплатити 3 дні курсування транспорту. Батьки “б’ють” у всі інстанції: і в відділ освіти телефонуємо, і в райраду, й райдержадміністрацію. Пояснюють, що через запізніле призначення начальника відділу освіти, тендер ще не проведений”, – розповідає одна з мам із Ладині.

“Коли закривали школи, то запевняли, що жодних проблем з довезенням дітей не буде. А тепер ми ще повинні спонсора перевезень шукати: то на сільраду покладають зобов’язання, то директор чи водій самі заплатять за пальне”, – обурюються інші батьки.
Сельчани кажуть, що й обіцяного безкоштовного харчування для учнів молодших класів нема. Із призначенням нового начальника відділу освіти з 1-го лютого хоча б вдалося врегулювати це питання на платній основі (порції за кошт батьків), бо раніше й того “не можна було”.

“Вчора з головою райдержадміністрації Миколою Пархомуком вирішили це питання. З 1-го лютого на благодійних основах різні організації та підприємства району нададуть пальне на деякий час. Процедура тендеру вже запущена з 26-го січня. Ще кілька днів треба почекати до її завершення. Чому не провели тендер раніше, до мого призначення – не знаю”, – зауважила начальник відділу освіти Любомлської РДА Надія Савош.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні