У Польщі хочуть ліквідувати страхову медицину

0
11
У Польщі хочуть ліквідувати страхову медицину
"Не може бути так, щоб право на опіку в громадській системі охорони здоров’я залежало від того, чи хтось заможний, чи ні", – говорив у студії "TVP Info" міністр охорони здоров’я Польщі.

Константи Радзівіл представив деталі ліквідації Національного фонду здоров’я та реформу галузі охорони здоров’я, зазначає МоніторІнфо.

Ліквідація Національного фонду здоров’я, запровадження Національної служби здоров’я та створення мережі лікарень – це одні з основних планів департаменту охорони здоров’я на найближчий час.

"Це буде непроста реформа. Наша головна мета – дотримання прав пацієнтів", – коментував прем’єр-міністр під час прес-конференції.

"Із січня 2018 р. не буде поняття медичного страхування. Таку ситуацію спостерігаємо в багатьох інших країнах, тобто це не рішення невідомо звідки", – зазначив міністр.

Радзівіл наголосив, що подібні рішення запровадили, наприклад, Скандинавія, а також Великобританія, Ірландія, Іспанія та Італія.

Як пояснив урядовець, у цих країнах "кожен, хто потребує медичної опіки, може її отримати". "І так само буде у нас", – запевнив глава департаменту охорони здоров’я.

Мета реформи, як вказав міністр, – виключення ситуацій, коли хворі відмовляються від лікування, бо не мають страховки. Константи Радзівіл підкреслив, що право на опіку в громадській системі охорони здоров’я не має залежати від заможності пацієнтів.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
11

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні