«Антитіла» з ангіною, «Тартак» без клавіш і «Гайдамаки» в шароварах: третій сценічний день «Бандерштату»

0
14
«Антитіла» з ангіною, «Тартак» без клавіш і «Гайдамаки» в шароварах: третій сценічний день «Бандерштату»
Третій, заключний, день «Бандерштату» на головній музичній сцені фестивалю видався дуже контрастним. Якщо денна «Urban» сцена була орієнтована на любителів «важкої» музики, а нічна «тиха» – на поціновувачів спокійних акустичних мелодій, то на головному концертному майданчику побували музиканти різних напрямків.

Стартували металкор-гурт з Києва «MORPHINE SUFFERING». Цього дня учасники команди читали гутірку бандерштатівцям про здоровий спосіб життя. До речі, непогана тенденція у музичних колах – музиканти пропагують серед своїх слухачів хороші звички, а також доводять, що і без алкоголю можна класно відірватися на концерті.

Українське рок-тріо «Stoned Jesus» зібрали декілька сотень шанувальників перед сценою. Музиканти активніше гастролюють за кордоном, там, кажуть, публіка набагато активніше сприймає їхні пісні. У Луцьку «Stoned Jesus» виступали вперше.

Декілька років тому армія шанувальників групи «Гайдамаки» розділилася на два табори: ті, хто любить «Гайдамаки», де залишився вокаліст Олександр Ярмола; і ті, хто любить «Kozak System», куди втекли решта музикантів. Цього року на «Бандерштат» запросили харизматичного Ярмолу. Хоча попередні роки надавали перевагу «козакам».

Родзинкою третього дня «Бандерштату» стала Джамала, переможниця цьогорічного «Євробачення». Організатори фестивалю домовилися про виступ ще задовго до того, як співачка дізналася, що братиме участь у європейському конкурсі. Вокалістка тепло відгукувалася про фестиваль, виступала у Луцьку вперше. Насамкінець виконала «1944» – пісню про депортацію кримських татар, завдяки якій Україна наступного року прийматиме «Євробачення».

Лідер гурту «Антитіла» Тарас Тополя виступав на «Бандерштаті» із ангіною. Музикант розповів, що хворіє уже третій день, але робота є робота. Серед іншого, музиканти віддали шану Андрію Кузьменку, який упродовж декількох років був хедлайнером «Бандерштату». «Антитіла» зіграли «Люди, як кораблі» Скрябіна.

«Тартак» цього року виступали вперше без багаторічного клавішника команди Андрія Благуна. Музикант виїхав в Америку. Заміну в «Тартаку» йому не знайшли, тому клавішних партій не звучало. Лідер групи Сашко Положинський наголосив, що не хоче, аби фестиваль переїжджав в інше місце. Про ймовірну зміну локації «Бандерштату» раніше активно писали ЗМІ, але в оргкомітеті інформацію не підтверджують. Завершився виступ «Тартака» піснею «Любов украла ніч». Замість дуету «Світязь» слова «Ні, я не ту кохав!» співала багатотисячна армія бандерштатівців.

Текст Анастасії ПЕРЕДРІЙ
Фото Павла БЕРЕЗЮКА



































































Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
14

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні