В Україні заборонено ловити раків до кінця вересня

0
-1
В Україні заборонено ловити раків до кінця вересня
Для збереження та охорони популяції раків з 1 серпня по 30 вересня в Україні почала діяти літньо-осіння заборона на вилов раків.

Період початку та закінчення заборони в деяких областях може відрізнятись – залежно від погодних умов, передає ZIK з посиланням на Державне агентство рибного господарства України.

Зазначається, що у зазначений час відбувається період другої линьки раків. Вона триває від кількох годин до доби. Проте, період формування та зміцнення нового панцира – 1-1,5 місяця. Саме в цей час і діє заборона на вилов раків.

За порушення правил рибальства браконьєрам загрожує адміністративна відповідальність у вигляді штрафу, розмір якого коливається від 34 до 680 гривень.

Крім того, за кожен екземпляр виловлених раків доведеться заплатити 25,5 гривень компенсації.

Відповідні накази про заборону вилову раків територіальних управлінь органів рибоохорони «Про встановлення літньо-осінньої заборони на лов раків» містяться на їх офіційних веб-сайтах.

Нагадаємо, що після закінчення терміну заборони на вилов раків рибалці за добу дозволяється виловити не більше 30 шт. Забороняється ловити раків у темний час доби з використанням підсвітки.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні