У селі чоловік потрощив могильні плити через втрату роботи

0
У селі чоловік потрощив могильні плити через втрату роботи
Двадцятирічний мешканець села Нерушай Татарбунарської громади Білгород-Дністровського району отримав покарання у вигляді позбавлення волі строком на чотири роки, який у стані алкогольного сп’яніння впродовж кількох днів ходив на місцевий цвинтар і трощив могильні плити. У період з 25 листопада по 3 грудня 2022 року вандал пошкодив 92 надгробки.

Про це йдеться вироку Татарбунарського районного суду від 5 травня поточного року.

Під час судового засідання обвинувачений повністю визнав всі факти вандалізму, які він скоїв на кладовищі, але щирого каяття не виявив. Молодик пояснив, що працював за наймом у фізичної особи, яка згодом перестала виплачувати йому винагороду за роботу, посилаючись на відсутність грошових коштів. Через обурення з цього приводу, він, проходячи по території цвинтаря, виливав свою злість на надгробних пам’ятниках і плитах, за допомогою рук та ніг пошкоджуючи їх.

Таким чином, Татарбунарський районний суд вандала визнав винним у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст. 297, ч.3 ст.297 КК України, та призначити йому покарання:

за ч.1 ст. 297 КК України у вигляді позбавлення волі строком на один рік;
за ч. 3 ст. 297 КК України у вигляді позбавлення волі строком на чотири роки.
Проте, на підставі ст. 70 КК України, шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим суд остаточно визначив молодику строк ув’язнення терміном на чотири роки. Окрім того, з мешканця Татарбунарської громади стягнуть в дохід держави судові витрати в сумі 7 тис. 550.8 грн.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні