Відключення світла: як пережити їх з комфортом*

0
-1
Відключення світла: як пережити їх з комфортом*
Тривалі відключення електроенергії — справжнє випробування для сучасної техніки. Деякі гаджети здатні певний час працювати автономно, інші достатньо просто вимкнути, треті потребують постійного живлення. У всіх трьох випадках можна знайти шляхи вирішення проблеми. Розбираємось, як діяти, щоб підтримувати життєдіяльність будинку і звичний ритм життя.

Дбайте про стабільність в мережі



Перепади напруги здатні повністю вивести техніку з ладу. Вони відбуваються через пошкодження комунікацій або занадто велике навантаження. Нормальним вважається показник у 220 В з допустимим відхиленням 5–10%, тобто в діапазоні 198–242 В. Якщо ж у вас мерехтить світло, погано працюють нагрівачі чи є збої в роботі техніки, це свідчить про перепади напруги. У цьому випадку варто вдатись до таких кроків:

  1. Встановіть стабілізатор. Цей прилад вирівнює напругу і захищає гаджети від перегорання. Ви можете придбати стабілізатори напруги у Львові, Одесі, Києві та інших містах України, де є магазини Алло. Або ж — замовити доставку додому.

  2. Придбайте резервні джерела живлення. В залежності від ваших потреб, це можуть бути звичайні павербанки, зарядки на сонячних батареях або генератори струму.

  3. Придбайте резервні джерела живлення. В залежності від ваших потреб, це можуть бути звичайні павербанки, зарядки на сонячних батареях або генератори струму.



Такі прості дії збережуть ваші гаджети від перегріву і подовжать їм життя. А вам дозволять працювати у звичайному режимі. Головне, вчасно підзаряджати ці прилади.

Економте на зайвому



Щоб не допускати перевантаження електромережі, привчіть себе економити. Це стане у нагоді не тільки під час війни, а й після перемоги. Подумайте, від чого ви можете відмовитись без втрати комфорту. Зазвичай це додаткова підсвітка вдома чи надворі, водонагрівачі, які працюють цілодобово, або телевізор у якості фонового шума. Також варто вимикати гаджети, якими не користуєтесь, з розетки.

Наступний крок — звертайте увагу на техніку з економним енергоспоживанням. Сучасні пральні машини, розумні нагрівачі, навіть прості лампочки здатні знизити рівень витрат. Такі прилади зручно вибрати в інтернет-магазині Алло: продумана навігація допоможе швидко зорієнтуватись у характеристиках.

Підготуйте теплі речі



Термобілизна, теплі шкарпетки і светри, ковдри — все це допоможе зігрітись у разі відсутності електрики та опалення. Одягаючись, віддавайте перевагу багатошаровості: прослойка повітря між одягом добре утримує тепло.

Поновлюйте запаси



Хай у вашій оселі завжди буде необхідна кількість питної та технічної води. Те ж саме стосується і продуктів. Завчасно підготовлені блюда, які легко або не треба готувати, стануть у нагоді за тривалих відключень.

Також регулярно поповнюйте запаси газу для пальника, дизелю для генератора. Це додасть спокою та впевненості у складних умовах. А вчасно поповнена домашня аптечка здатна врятувати життя.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні