Стало відомо, яка країна вперше надасть військову допомогу Україні

0
Стало відомо, яка країна вперше надасть військову допомогу Україні
Список того, що Болгарія передасть ЗСУ, засекречений. Проте відомо, що проти цього постачання проголосували соціалісти та проросійська "Партія відродження", пише Фокус.

Болгарія відправить Україні військову допомогу після того, як парламент у п'ятницю, 9 грудня, затвердив список озброєння. Про це пише Reuters.

Загалом 148 депутатів із 240-місцевого парламенту віддали свої голоси за відправку допомоги.

Список озброєнь засекречений, але урядовці заявили, що Софія відправлятиме переважно легке озброєння та боєприпаси.

"Болгарія не може дозволити собі відправити свої зенітно-ракетні комплекси російського виробництва або винищувачі МіГ-19 та Су-25, які потрібні Києву". — прокоментував майбутнє постачання озброєння виконувач обов'язків міністра оборони Димітар Стоянов.

Також офіційна Софія не відправить українським військовим системи ППО С-300.

За словами Стоянова, незважаючи на бажання допомогти Збройним силам України, він має насамперед думати про те, як зміцнити обороноздатність своєї країни.

Зауважимо, що Болгарія — одна з небагатьох країн, яка з 24 лютого ще не відправляла військову допомогу Україні для війни з ЗС Росії.

Однак у серпні Міністерство економіки країни схвалило угоди щодо експорту зброї на суму понад $540,22 мільйона, більша частина яких призначалася для Польщі — одного з ключових вузлів для відправки зброї в Україну.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні