«Найближчі півроку будуть вирішальними»: У Польщі попередили про нову загрозу

0
«Найближчі півроку будуть вирішальними»: У Польщі попередили про нову загрозу
Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск наголосив, що найближчі півроку будуть вирішальними у контексті російської агресії проти України. Він закликав зробити все можливе для забезпечення України боєприпасами та підготувати захист Європи.

Про він заявив на пресконференції у Варшаві, повідомляє Укрінформ.

Він підкреслив, що усі його міжнародні розмови з різними лідерами зараз націлені на те, як підготувати Європу до можливої агресії. Ці розмови відбуваються на рівні Брюсселя, Веймарського трикутника, Вишеградської групи та зі скандинавськими країнами.

"Ми не знаємо, на скільки відсотків ця загроза реальна, але вона точно реальна. Йдеться про 10% чи 80%, але вона є, і жодна країна не може собі дозволити ігнорувати цю загрозу, особливо коли усі союзники лише про це говорять",- наголосив Туск.

Туск додав, що його уряд зосереджується на підготовці Польщі до будь-якого можливого сценарію розвитку подій.

"Це стосується і бомбосховищ і обмундирування і підтримки для військ тероборони, цивільного захисту, критичної інфраструктури", - наголосив Туск.

Він відзначив, що уряд буде накопичувати запаси та перенаправляти кошти на різні заходи, пов'язані з російською агресією. Туск також підкреслив, що найближчі півроку будуть "абсолютно вирішальними", тому необхідно надіслати в Україну якнайбільше боєприпасів і налагодити їхнє виробництво в середині країни. Він зауважив, що в цьому контексті Польща діє дуже активно.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні