За що на Волині оштрафували чоловіка на 51 тисячу

0
За що на Волині оштрафували чоловіка на 51 тисячу
Суддя Рожищенського районного суду В'ячеслав Требик розглянув справу про притягнення до адміністративної відповідальності чоловіка, якого затримали п'яним за кермом втретє за рік.

Про це йдеться у постанові суду від 6 вересня, передає Район.Рожище.

Підсудний 25 липня о 22:55 на вулиці Ковельській у селі Козин Рожищенської громади, маючи ознаки алкогольного сп'яніння, керував автомобілем Daewoo Lanos. На вимогу поліцейського пройти у встановленому законом порядку огляд щодо визначення стану сп'яніння, відмовився.

Під час розгляду справи чоловік свою винність у вчиненні зазначеного правопорушення визнав повністю. Він пояснив, що того дня був на дні народженні у селі Переспа в брата, де випив приблизно 100-200 грамів горілки. Після цього їхав додому і у селі Козин його зупинили поліцейські.

Вони запропонували пройти огляд щодо визначення стану сп'яніння за допомогою приладу «Драгер» та в медичному закладі. На таку пропозицію чоловік відмовився, оскільки це лише б підтвердило його перебування у стані алкогольного сп'яніння.

Копіями постанов суддів Рожищенського районного суду від 17 лютого та від 1 березня підтверджено, що водія уже штрафували за кермування напідпитку – за частиною 2 статті 130 Адміністративного кодексу.

Згідно із санкцією статті, суддя міг позбавити порушника права керування авто на 10 років та конфіскувати машину, однак відповідно до повідомлення Відділу поліцейської діяльності №1 (Рожище) посвідчення водія чоловікові не видавалося.

«Водночас суддя позбавлений можливості накласти адміністративне стягнення у виді конфіскації транспортного засобу, оскільки до суду не подано доказів перебування у його приватній власності транспортних засобів, а автомобіль марки «Daewoo Lanos», на якому скоєно правопорушення, належить іншій особі», – йдеться у матеріалах справи.

Суддя постановив визнати чоловіка винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 130 Адміністративного кодексу і піддати його штрафу в розмірі 51 000 гривень.

Також з нього стягнули в дохід держави 496 гривень судового збору.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні