У квітні здадуть в експлуатацію будинок, що функціонуватиме тільки на водні

1
-4
У квітні здадуть в експлуатацію будинок, що функціонуватиме тільки на водні
Перший прототип сільського будинку на дві сім'ї, в якому кухонні плити, духовки і бойлери працюють виключно на водневому паливі, відкриється на північному сході Англії вже в квітні. Про це повідомляє CNBC.

Повідомляється, що проєкт отримав фінансування в розмірі 250 000 фунтів від урядової програми. До того ж, по такій же сумі виділили двом компаніям Northern Gas Networks і Cadent.

Будинок розташований у містечку Лоу-Торнлі, на північному сході Англії. Він не призначений для постійного проживання, але стане важливим етапом у переході Британії на водневу економіку, зазначає видання.

"Особняк буде зразком сільського будинку, на прикладі якого влада стане показувати, як можна з часом замінити природний газ і викопне паливо в сільських регіонах країни. А поки його стануть відвідувати всі охочі подивитися, як працюють нагрівальні прилади на водні", - йдеться в статті.

Проєкт Hy4Heat проводиться в рамках урядової програми з будівництва міста, опалювального повністю воднем, який повинен бути завершений наприкінці цього десятиліття.

"На відміну від природного газу, який відповідальний за більш ніж 30% вуглецевої емісії Великої Британії, водень не виробляє викидів вуглекислого газу в місцях використання, а його єдиний побічний продукт - вода", - заявив представник уряду.

Спочатку водень для будинку в Лоу-Торнлі будуть поставляти в балонах, але в разі широкомасштабного переходу на цей вид палива система його доставки в оселі буде видозмінюватися в сторону магістральних каналів поставки.

Водень виробляється в процесі електролізу, при розщепленні води на складові елементи. Якщо ця електрика йде з поновлюваних джерел, такий водень називають чистим.

Раніше британський прем'єр-міністр Борис Джонсон представив свій план "зеленої промислової революції".

Інноваційні пропозиції спрямовані на досягнення до 2050 року амбітної мети - нульових викидів парникових газів.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
електроенергію для добування водню вироблять на вугільних ТЕЦ. екологія !!!!!!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні