Президента-рабовласника на 20-доларовій купюрі замінить афроамериканка?

0
4
Президента-рабовласника на 20-доларовій купюрі замінить афроамериканка?
На американських доларах президента-рабовласника замінить афроамериканка.

У США мають намір розмістити на 20-доларовій купюрі портрет американської аболіціоністки Гаррієт Табмен.

Як передає з посиланням на CNBC Багнет, Казначейство США знову почало розгляд цього питання після вступу на посаду президента Джо Байдена.

"Ми вивчаємо способи прискорити ці зусилля. Важливо, щоб наші гроші відображали історію і різноманітність нашої країни", - розповіла прессекретар Білого дому Дженніфер Псакі.



Відзначимо, що в 2016 році президент Барак Обама мав намір замінити на купюрі сьомого президента США Ендрю Джексона, який був рабовласником і масово переселяв індіанців в резервації, щоб розчистити територію для поселенців.

Під час каденції Трампа цей процес був зупинений, адже перед обранням на пост президента він назвав цей план "чисто політичною коректністю". Також Трамп був шанувальником Джексона і його портрет висів у Овальному кабінеті в Білому домі.



Додамо, що Гаррієт Табмен (1822-1913) була активним борцем за скасування рабства і звільнення рабів. Рух отримав назву аболіціонізм.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні