Telegram за останні дні став одним з найпопулярніших месенджерів у США

0
-2
Telegram за останні дні став одним з найпопулярніших месенджерів у США
Користувачі масово переходять в додаток Дурова, оскільки тут їх дані захищені найкраще

Інформує Mind.

Месенджер Telegram вийшов на друге місце за кількістю завантажень у США. За даними The Telegraph, після того, як Twitter і Facebook заблокували акаунти президента США Дональда Трампа в зв'язку зі штурмом Капітолію його прихильниками 6 січня, кількість завантажень додатка, розробленого в 2013 році Павлом Дуровим, різко зросла.

Тільки за чотири дні після заворушень у Вашингтоні його новими користувачами стали понад півмільйона людей. Це в три рази більше, ніж за весь попередній тиждень, пише Euronews.

Зростанню інтересу до Telegram сприяло і видалення іншого популярного серед республіканців додатка Parler з Google Play Store і AppStore.

Cоцмережа подала до суду на Amazon за відключення її від свого хмарного хостингу, заявивши про спробу незаконно обмежити конкуренцію. Компанія ж пояснила свої дії тим, що знайшла в ній близько сотні постів, «які заохочують і розпалюють насильство».

Експерти відзначають, що популярність Telegram могла стати результатом і змін в політиці конфіденційності WhatsApp: відтепер додаток буде ділитися персональними даними користувачів з іншими соцмережами, власником яких є Facebook. Ті, хто відмовиться прийняти нові правила, доступ до WhatsApp після 8 лютого втратять.

Павло Дуров повідомив, що за останні три дні середній щоденний приріст кількості нових користувачів Telegram склав 8,3 млн чоловік – всього 25 млн. Це в п'ять разів більше, ніж було в 2020 році (1,5 млн реєстрацій на день). За словами Дурова, новими користувачами соцмережі за цей час стали люди з усього світу – з Азії (38%), Європи (27%), Латинської Америки (21%) і країн MENA (8%).

Ще один приватний месенджер Signal також б'є рекорди. За останні кілька днів його встановили близько 7,5 млн осіб. Це найбільша кількість завантажень за тиждень в історії програми. Раніше переходити на зашифрований месенджер своїх підписників закликали глава Tesla Ілон Маск і колишній співробітник американських спецслужб Едвард Сноуден.

Нагадаємо, Дуров закликав користувачів переходити з iOS на Android – засновник Telegram переконаний, що Apple небезпечніший ніж Google.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні