У Луцьку з’являться нові артезіанські свердловини для стратегічних запасів води. ФОТО

1
10
 У Луцьку з’являться нові артезіанські свердловини для стратегічних запасів води. ФОТО
КП «Луцькводоканал» приступив до буріння двох нових артезіанських свердловин. Подібні роботи у місті велися лише у 80-х роках. Про це пише Луцьк.район.

Із урахуванням кліматичних змін у світі та виникненням проблем з прісною водою в багатьох містах України, підприємство «Луцькводоканал» у співпраці з Луцькою міською радою здійснили аудит наявних водних ресурсів та оцінку потреб і можливостей водного забезпечення у Луцькій ОТГ. Про це інформує пресслужба підприємства.



Разом із фахівцями підприємства «Рівнегеологорозвідка» провели аудит усіх артезіанських свердловин «Луцькводоканалу» і розпочали буріння двох нових артезіанських свердловин великої продуктивності в межах 120 м³ на годину. Глибина буріння сягає 80 та 100 метрів. Діаметр отвору свердловин – 0,5 метрів.



Створення нових артезіанських свердловин – один із ключових стратегічних напрямків розвитку Луцька в питанні забезпечення водними ресурсами, що дозволить планувати водні витрати на 10-15 років.

Цікаво, що останні артезіанські свердловини бурилися у Луцьку ще за часів радянського союзу. Такі роботи у місті відбуваються вперше за увесь період незалежності України.

Також готуються експертні звіти на буріння ще трьох артезіанських свердловин великої продуктивності і уже навесні підприємство приступить до виконання запланованих робіт.



Нові свердловини дозволять в майбутньому додатково підіймати з підземних джерел близько семи тисяч метрів кубічних води для забезпечення потреб Луцької ОТГ. Також вони гарантуватимуть безперебійну та надійну подачу води на десятиліття, поліпшать надійність і безперебійність відбору води в необхідних обсягах навіть за умов кліматичних змін.

До відома – «Луцькводоканал» подає 45 млн літрів води щодоби. За обсягом – це приблизно п’ять дев’ятиповерхових двопід’їзних будинків.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
10

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
об'єм води - вимірюють в дев'ятиповерхових будинках?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні