--> Пішла з дільниці, не проголосувавши: на Волині за виборчиню підписався її батько | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Пішла з дільниці, не проголосувавши: на Волині за виборчиню підписався її батько

0
4
Пішла з дільниці, не проголосувавши: на Волині за виборчиню підписався її батько
На дільниці №070182 у селі Іванівка Володимир-Волинського району замість жінки у списку виборців помилково підписався її батько. Тож жінка передумала брати бюлетені та здійснювати волевиявлення.

Як повідомляє Громадянська мережа ОПОРА, жінка прийшла голосувати і члени комісії почали процедуру видачі виборчих бюлетенів. Однак, відірвавши контрольні листи, зрозуміли, що у графі, де у списку виборців вона має поставити автограф, вже стоїть підпис. З’ясувалося, що за неї помилково підписався батько, котрий уже проголосував.

Поки комісія міркувала, які діяти у такому випадку, жінка передумала голосувати та покинула дільницю, не взявши бюлетенів.

Комісія вирішувала, як вчинити із бюлетенями надалі.

У частині 3 статті 248 Виборчого Кодексу України, зокрема йдеться про те, що виборець ставить підпис за отримання виборчих бюлетенів для голосування на місцевих виборах у списку виборців та на визначеному місці на контрольному талоні кожного виборчого бюлетеня. Після цього член виборчої комісії відокремлює від кожного виборчого бюлетеня контрольний талон та видає виборцю виборчий бюлетень. Член виборчої комісії повідомляє виборцю, скільки виборчих бюлетенів він отримав. Контрольні талони виборчих бюлетенів зберігаються у члена комісії, який видав виборчі бюлетені. При цьому робити на виборчих бюлетенях будь-які інші позначки забороняється

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні