Лучан закликали проходити планові медогляди і не боятися вести до лікарень дітей

0
2
Лучан закликали проходити планові медогляди і не боятися вести до лікарень дітей
Незважаючи на пандемію коронавірусу у світі, лучан закликають проходити планові медичні огляди та не боятися приводити до медичних закладів своїх дітей.

Про це говорили у п’ятницю, 14 серпня, під час круглого столу. Його організував Громадянський Рух «СВІДОМІ», засновником якого є Андрій Покровський.

Так, співзасновник «СВІДОМИХ» Михайло Наход зазначив, що впровадження ефективної системи охорони здоров’я – це одна зі стратегічних цілей руху.
Михайло Наход
Михайло Наход


«А складовою цієї системи є профілактика захворювань, регулярні медичні огляди тощо», – сказав він.

Разом із цим заступниця директора з профілактичної роботи КП «Луцька міська дитяча поліклініка» Наталія Кеда зазначила, що медичні огляди для школярів і студентів ніхто не відміняв. Їх повинні проходити діти, які йдуть у перший клас, 11-річні та 14-15-річні, а також абітурієнти.

«Дитина повинна йти до школи здоровою. Лише за допомогою огляду можна визначити, чи хворіє вона та чи має якісь відхилення», зазначила лікарка вона.
Наталія Кеда
Наталія Кеда


Для того, щоб пройти медогляд лучанам потрібно звернутися до сімейного лікаря або лікаря-педіатра. У довідці, яку видають дітям після обстеження вносять наступні дані:

- групу здоров’я,
- індекс Руф’є (необхідний, щоб визначити групу для занять фізичною культурою),
- діагноз (лише з дозволу батьків),
- рекомендації.

Окрім цього, Наталія Кеда закликала батьків не йти всією родиною на медогляд дитини чи на планове щеплення, а керуватися правилом – одна дитина з одним супроводжуючим.

Своєю чергою представниця ГР «СВІДОМІ», депутатка Луцькради Алла Надточій порушила питання застарілого обладнання у медичних закладах:

«Його застарілий стан – це важлива і нагальна проблема. Уряд не забезпечує медицину нормальним фінансуванням, тож місто має втрутитися. Я вважаю, що технічне забезпечення лікарень у такому разі має здійснюватися за рахунок міського бюджету. Ми не можемо жертвувати здоров'ям лучан!»
Алла Надточій
Алла Надточій


На круглому столі були присутні: Михайло Наход – співзасновник Громадянського Руху «СВІДОМІ», політолог, кандидат наук з державного управління; Алла Надточій – депутатка Луцької міської ради, представниця Громадянського Руху "СВІДОМІ";
Христина Назар – представниця Громадянського Руху «СВІДОМІ»;
Наталія Кеда – заступниця директора з профілактичної роботи КП «Луцька міська дитяча поліклініка», Мар’яна Дмитрук – сімейна лікарка, «Центр Сімейного Здоров’я».
учасники круглого столу
учасники круглого столу
Мар'яна Дмитрук
Мар'яна Дмитрук
Христина Назар
Христина Назар
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні