У старому Луцьку відновили стіни вежі Чарторийських. ФОТО

0
-1
У старому Луцьку відновили стіни вежі Чарторийських. ФОТО
У Луцьку на території замку Любарта відновили стіни вежі Чарторийських.

Про це повідомив перший заступник міського голови Григорій Недопад у фейсбуці.

Нагадаємо, у Луцьку триває робота над реалізацією унікального проєкту «Нове життя Старого міста», що передбачає ремонт підвалів, фасаду монастиря єзуїтів, башти Чарторийських з оборонним муром, а також благоустрій прилеглих територій.

"Вже зараз історичні пам’ятки справляють неабияке враження, а по завершенні робіт територія стане привабливою туристичною родзинкою, яка порадує лучан і гостей міста великою кількістю історичних атракцій і стане частиною масштабного історико-культурного комплексу, що об’єднає Замок Любарта, Старе місто і реконструйовану Замкову площу", – пише Григорій Недопад.

За його словами, реконструкція південно-західного фасаду монастиря єзуїтів перебуває на завершальній стадії:

"Відновлено стіни Башти Чарторийських, тривають археологічні дослідження у нещодавно виявлених підвалах, про які раніше нічого не було відомо. Завершились основні роботи з будівництва входу в підвали. Відновлено частину оборонної стіни, до археологічних досліджень підготовлено фундаменти. Ведуться складні роботи по відновленню і укріпленню частини оборонної стіни з готичним орнаментом. Здійснено реконструкцію внутрішнього і зовнішнього дворів, на завершальному етапі перебуває реконструкція підвалів монастиря єзуїтів", – розповів перший заступник.

Реалізація проєкту стала можливою завдяки участі у Програмі транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2014-2020 CBC Programme Poland-Belarus-Ukraine "Нове життя Старого міста: ревіталізація пам'яток історико-культурної спадщини Луцька та Любліна".

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні