--> У Луцьку обговорили етапи реалізації проєкту «Нове життя Старого міста» | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У Луцьку обговорили етапи реалізації проєкту «Нове життя Старого міста»

0
-2
У Луцьку обговорили етапи реалізації проєкту «Нове життя Старого міста»
У четвер, 21 лмстопада, у Луцьку відбулось засідання керуючого комітету проєкту «Нове життя старого міста: ревіталізація пам’яток історико-культурної спадщини Луцька та Любліна».

У засіданні взяли участь перший заступник міського голови Григорій Недопад, радник міського голови Олександр Котис, начальник управління міжнародного співробітництва та проєктної діяльності Вікторія Гомонець, директор департаменту неінвестиційних проєктів адміністрації міста Любліна Кшиштоф Лонтка, директор Волинського коледжу Національного університету харчових технологій Ігор Корчук, працівники виконавчих органів Луцької міської ради та делегація Адміністрації міста Люблін, повідомили в пресслужбі Луцької міськради.

«Із нашого боку вже розпочато реалізацію проєкту. Приємно, що є буденні робочі клопоти, не зважаючи на які тривають роботи. З наступного року ми сподіваємося перейти на «турбо-режим», відтак бажаю усім успішної реалізації запланованого», - звернувся із вступним словом Григорій Недопад.

У свою чергу, Кшиштоф Лонтка зазначив, що з усіх впроваджуваних ним проєктів у містах України, саме «Нове життя старого міста» називають першим потужним інфраструктурним проєктом.

Проєкт «Нове життя старого міста: ревіталізація пам’яток історико-культурної спадщини Луцька та Любліна» передбачає відновлювальні роботи у вежі Чарторийських, де планують відкрити музей лицарства, відбудову фрагменту Окольного замку, реставрацію Монастиря Єзуїтів з підвалами в Луцьку, Готичної вежі у Любліні, архітектурні дослідження, проведення низки спільних польсько-українських заходів та інші заходи, спрямовані на збереження та покращення туристичної привабливості історико-культурних пам'яток обох міст.

Вікторія Гомонець розповіла, що з моменту попередньої зустрічі до проєктно-кошторисної документації було внесено зміни та вдвічі збільшено площі підвалів Монастиря єзуїтів, заплановані до рестраврації. Виконавцем робіт внаслідок відкритих торгів стала будівельна компанія «Житлобуд-2». Дозвіл на проведення робіт від Державної архітектурної інспекції України був отриманий у жовтні 2019 року, і одразу ж їх розпочато. До кінця року планується здійснити благоустрій внутрішнього двору і облаштування входу до підземель.

Польські колеги високо оцінили успіхи та досягнення у реалізації проєкту у Луцьку та зазначили, що у Любліні роботи просуваються повільніше у зв’язку із труднощами в інфраструктурній частині проєкту. Окрім того, обговорили також подальшу співпрацю в рамках підготовки «Фестивалю легенд у Любліні 2020» та перспективи співпраці у конкурсі малих проєктів програми Польща-Білорусь-Україна 2014-2020.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні