Відійшов у вічність відомий луцький краєзнавець

0
4
Відійшов у вічність відомий луцький краєзнавець
У понеділок, 29 червня, помер відомий луцький краєзнавець Вальдемар Пясецький.

Про це повідомив на своїй фейсбук-сторінці його колишній учень Віктор Чухрай.

"Луцьк втратив сьогодні дуже важну людину. А я – половину життя. Бо ця звістка прийшла до мене на терасі Першої художньої школи, що на Пушкіна 2. Де я вчився з 1967 року. Не думаю, що це випадково... Якісь декілька знімків, які ми з Едурдовичем разом обійшли і зберегли за останні роки всю ключеву забудовку нашого Луцька.. Ет, як мені тепер жити без таких людей", - пише зі скорботою чоловік.

ДОВІДКОВО. Вальдемар Пясецький – був людина-легенда міста. Народився 5-го січня 1934 року. Дослідник не просто відкрив лучанам багато невідомого про найпотаємніші закутки обласного центру, а й чимало кого захопив краєзнавством.

Поляк за національністю. Уродженець Рівненщини, що вважає себе волинянином. Батько двох дітей і ...понад чотирьох сотень праць про історію волинського краю. Першу свою розвідку про Луцьк Пясецький написав ще у 1973-му році. Доробок Вальдемара Пясецького навряд чи вдасться кому перевершити: унікальні світлини із колекцій давніх луцьких родин, рідкісні документи, свідчення, зафіксовані спогади й розповіді про вже часто навіть неіснуючі вулиці, будинки, цвинтарі та площі.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні