Лікер, цукерки і ковбаса: у місті на Волині жінка обікрала супермаркет

0
4
Лікер, цукерки і ковбаса: у місті на Волині жінка обікрала супермаркет
Уродженка с. Білопіль, Локачинського району, ризикувала потрапити за ґрати на 1 рік та 1 місяць. Адже саме такий вирок зловмисниці виніс Нововолинський міський суд за вчиненні нею злочини на території Нововолинська.

Однак, зглянувся над жінкою і звільнив від відбування покарання, якщо протягом одного року не вчинить нового злочину, пише "Нововолинськ.com".

Так, зранку 12 грудня 2019 року жінка викрала з полиць торгових стелажів магазину ТОВ «АТБ-маркет», що на проспекті Перемоги, 16а, упаковку ковбаси й сметани, пляшку лікеру та цукерки на загальну суму 605,43 гривні. Однак, на цьому вона не зупинилась і через кілька днів, 17 грудня, знову намагалася обікрасти цей же торговий заклад. Цього разу "здобиччю" зловмисниці стали упаковка ковбаси, шоколадка, пляшка лікеру, цукерки, мандарини та томати тепличні на понад 660 гривень. Але реалізувати свій замисл жінка не встигла, оскільки при виході із магазину була затримана працівниками охорони.

Пізніше, правоохоронці з’ясували, що мешканка с. Білопіль вчинила злочини, керуючись корисливим мотивом, з метою заволодіння чужим майном й усвідомлювала протиправність своїх дій, а тому відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст.185 КК України, тобто умисне таємне викрадення чужого майна (крадіжка) та за ч.2 ст. 15 ч.2 ст. 185 КК України: закінчений замах на таємне викрадення чужого майна (крадіжка), вчинена повторно.

В судовому засіданні обвинувачена свою вину в інкримінованих їй злочинах визнала повністю, показала, що вона двічі викрала в магазині АТБ продукти харчування, а також зауважила, що у вчиненому розкаюється.

Розглянувши усі деталі та обставини справи, суд призначив зловмисниці покарання у виді позбавлення волі на строк 1 рік та 1 місяць.

Однак, при призначенні покарання суд врахував не лише тяжкість вчинених ним злочинів, які є злочинами середньої тяжкості, а й низку пом'якшуючих вину обставин. А це: щире каяття й активне сприяння в розкритті злочину, окрім цього, жінка є не судимою та вперше притягується до кримінальної відповідальності, на обліку в лікаря нарколога та психіатра не перебуває. Саме тому прийшов до висновку, звільнити її від відбування покарання, якщо протягом іспитового строку тривалістю один рік вона не вчинить нового злочину і виконає покладені на нього обов'язки: повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання, а також не виїжджати за межі України без погодження з уповноваженим органом з питань пробації.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні