Коронавірус уже в Італії: як захищатиметься Україна

0
0
Коронавірус уже в Італії: як захищатиметься Україна
Після того, як в Італії стався спалах коронавірусу, Україна запровадила додаткові заходи безпеки.

В Італії на коронавірус захворіли 220 людей, померли вже шестеро. Про це пише ВВС Україна.

В понеділок Італія запровадила ряд обмежень у північних регіонах Ломбардія і Венето. У кількох маленьких містечках, де живе близько 50 тисячі людей, ввели карантин. Туди не можна в'їхати, чи виїхати без спеціального дозволу.

У закритих містах тимчасово не працюють школи та багато фірм, скасували громадські та спортивні заходи, Венеційський карнавал.

За інформацією посольства України в Італії, інфікованих українців там поки немає

Жодного випадку коронавірусу в Україні також немає, запевнили у МОЗ.

Пасажири, які прибуватимуть до України з Італії, проходитимуть перевірку на температуру. Ця процедура буде добровільною. Про це розповів у понеділок, 24 лютого, заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко.

Міряти температуру в аеропортах почнуть сьогодні з 20:00.

Прямі рейси з Італії до України прилітають лише у два аеропорти - "Бориспіль" та "Київ" (Жуляни), де і буде проходити перевірка.

Крім того, прикордонники перевірятимуть температуру у пасажирів, які прибувають з Італії на авто. Найбільше таких пасажирів їде через пункт пропуску "Тиса", що на кордоні з Угорщиною.

За даними прикордонників, за тиждень через цей пункт пропуску проходить близько 500 автобусів з Італії. Ними в основному їдуть заробітчани. Там почнуть міряти температуру від 25 лютого.

Додаткових перевірок, чи обмежень на інших видах транспорту не буде.

"Жодна країна світу не обмежила транспортне сполучення з Італією. Були лише тимчасові зупинки і перевірки деяких автомобілів", - розповів на брифінгу у Києві пан Ляшко.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні