Не треба носити маски з профілактичною метою, – МОЗ

1
1
Не треба носити маски з профілактичною метою, – МОЗ
Хірургічна маска не є засобом індивідуального захисту органів дихання, тому її не треба носити з профілактичною метою.

Про це сказав заступник міністра охорони здоров'я України Віктор Ляшко, під час круглого столу "Коронавірус. Соціальний та економічний вимір", передає УНН.

“Хірургічна маска — це не засіб індивідуального захисту органів дихання. Вона не класифікується, як засіб захисту органів дихання. Це є медичний виріб, який призначений для зменшення поширення території вірусу. Він надягається на людину, в якої є симптоми гострої респіраторної хвороби. Чому запроваджується в лікарнях масочний режим? Тому що до лікарні йдуть люди з симптомами. І вони потенційно розглядаються, як інфіковані: грипом, грипоподібними захворюваннями, в тому числі — коронавірус. Її (маску - ред.) надягають, щоб зменшити поширення крапельок слизу, з якими передається вірус, не на 1,5-2 метри, а на 30-40 сантиметрів, оскільки маска стримує поширення коли ми чхаємо, говоримо, кашляємо”, — сказав Ляшко.

Він зазначив, що лікарі використовують засоби індивідуального захисту органів дихання — респіратори.

“Це респіратори з класом захисту FFP-2 і не нижче, або FFP-3, а також американський аналог N-95. І ми це повинні розуміти, і ми це повинні відслідковувати. Маски сьогодні є в закладах охорони здоров’я”, — сказав представник МОЗ.

Він додав, що в МОЗ провели зустріч з виробниками масок, що виробляють близько 8 мільйонів масок щомісяця. У міністерстві будуть контролювати рівень експорту, щоб забезпечити належний рівень кількості засобів індивідуального захисту в Україні.

“Здоровій людині з профілактичною метою носити маску не потрібно. У першу чергу, маска для того, щоб якщо з’явились симптоми — не поширювати, і не інфікувати інших”, — сказав Ляшко.

Разом з тим, за його словами, маска може використовуватись у місцях великого скупчення людей, однак, з цією метою варто використовувати респіратор.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Краще в місцях масового скупчення використовувати протигаз, там і очі будуть захищені.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні