Виселення військового госпіталю з центру Луцька: за і проти. ОПИТУВАННЯ

3
-3
Виселення військового госпіталю з центру Луцька: за і проти. ОПИТУВАННЯ
Переважна більшість волинян проти перенесення Луцького гарнізонного військового госпіталю, який розташований на вулиці Сенаторки Левчанівської, 4 в Луцьку, в інше приміщення.

Такі результати опитування, що два тижні тривало на сайті інтернет-видання «Волинь24».

Загалом проти виселення госпіталю з історичної будівлі в центрі Луцька проголосував 71 відсоток респондентів. З них 40% (359 читачів) переконані, що лікувати поранених бійців під час війни може тільки ця спеціалізована установа, військова частина, а не будь-який інших лікувальний заклад міста чи області.

280 учасників опитування (31%) категорично проти переселення військового госпіталю, бо побоюються, що в разі передачі історичної будівлі у власність міста її можуть прихватизувати.

Майже четверта частина респондентів (23%) за те, щоб таки виселити військовий госпіталь з будівлі в центрі Луцька.

З них 12% (109 читачів) вважають, що в історичній будівлі має бути музей, а не госпіталь. Ще 7% учасників опитування (66 чоловік) переконані, що бійців можна лікувати в інших закладах міста: госпіталі для ветеранів, обласній лікарні. 4% (39 людей) обрали варіант відповіді: «Тільки за: медзаклади не мають розташовуватись у пам’ятках архітектури».

Загалом участь в опитуванні взяли 889 чоловік.

Наголошуємо, що опитування не є соціологічним дослідженням, а лише відображає думки читачів інтернет-видання «Волинь24».

Тим часом стартувало нове опитування. Читачам інтернет-видання «Волинь24» пропонуємо відповісти на запитання «Чи підтримуєте блокування супутникового сигналу 23 телеканалів?» Проголосувати можна на головній сторінці видання.

Нагадаємо, на місці військового госпіталю в Луцьку хочуть облаштувати музей. Про це повідомила голова Волинської обласної ради Ірина Вахович у вівторок, 3 грудня, під час представлення нового голови ОДА. «Це історична частина міста, і там госпіталю точно не місце. Ми б знайшли інші заклади охорони здоров'я, зокрема, госпіталь ветеранів війни, де можна розмістити військовий шпиталь», – сказала посадовиця.

Раніше про бажання створити у приміщенні військового госпіталю на вулиці Сенаторки Левчанівської, 4 в Луцьку музейний комплекс говорив народний депутат України Ігор Палиця. Так, в ефірі телеканалу «Аверс» 28 листопада 2019 року Ігор Палиця заявив: «Я хотів би, щоб Міноборони віддало цей об’єкт місту Луцьку, для того щоб там зробити музейний комплекс».

Також нагадаємо, що в ніч на п'ятницю, 20 вересня 2019 року, у військовому госпіталі в Луцьку трапилась пожежа. Полум'я повністю знищило дах будівлі. Начальник управління ДСНС у Волинській області Володимир Грушовінчук на пресконференції повідомив, що точну причину пожежі встановлять протягом двох днів. За його словами, ймовірні причини згорання – необроблена деревина покрівлі спецзасобами, куріння, коротке замикання.

Причину пожежі встановлює військова прокуратура. Розслідують кримінальне провадження слідчі поліції Волині. За попередньою версією, ймовірною причиною пожежі стало коротке замикання електропроводів. Проте результатів розслідування кримінального провадження досі не оприлюднили.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Що залишилося у Луцькому військовому госпіталі після пожежі

На початку грудня військовий госпіталь відновив роботу після пожежі. На ремонт згорілої покрівлі лікувального закладу Міністерство оборони України виділило 3 мільйони гривень, які повністю освоїли.

Нині у Луцькому військовому госпіталі лікуються 136 пацієнтів. Переважна більшість з них – на амбулаторному лікуванні. Зі стаціонарними хворими заклад відновив роботу 20 грудня минулого року. Наразі для них розгорнуто 50 ліжко-місць зі ста штатних. Але це тимчасово, адже в медзакладі все ще тривають ремонтні роботи.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ніяк не вгамується один діяч з міськради...Що вже і на це місце оком накинув? Скільки пам'ятаю там був госпіталь,і до речі як відомо апетит приходить під час їжі,то час вгамувати його...
Відповісти
Ще одна бідна споруда, яка розвалюється на очах мешканців Луцька.
Відповісти
Пропоную нове опитування , якщо влада області хоче знищити госпіталь, всього 1 питання - чи потрібна така обласна влада?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні